Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Δευτέρα 5/2, 10 πμ συγκέντρωση στο Κεντρικό-Καταγγελία

Τη Δευτέρα 5/2 στις 10 πμ καλείται συγκέντρωση στο Κεντρικό από το ΣΣΕΤΕ. Η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση για να εκφράσουμε τη διάθεσή μας να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στην επικούρηση του ΛΕΠΕΤΕ, χωρίς περικοπές και εκπτώσεις. 
Ο ΣΣΕΤΕ δημοσίευσε την επιστολή που έστειλε στη Διοίκηση της Εθνικής στην οποία χαρακτηρίζει σημαντική τη διαδικασία διαλόγου και ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην Επιτροπή με τεχνικούς συμβούλους, χωρίς να έχει εκπληρωθεί η καταβολή των χρωστούμενων. 
Ενημερώνουμε ότι το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ απέρριψε, χωρίς καμιά αιτιολογία, αίτημα για παραχώρηση της μεγάλης αίθουσας την Τρίτη 6/2, προκειμένου να γίνει σύσκεψη της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα. 
Καταγγέλουμε την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια που φανερώνει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ θεωρεί ιδιοκτησία της τα γραφεία απαγορεύοντας στο χώρο τις συναντήσεις μελών του Συλλόγου. 
Ο ΣΣΕΤΕ ανήκει σε όλους και δεν μπορεί να αποκλείονται συνάδελφοι και συλλογικότητες από τη χρήση του χώρου για το κοινό μας πρόβλημα που είναι η υπεράσπιση του ΛΕΠΕΤΕ. Η αντίληψη της αποκλειστικότητας της έκφρασης του αγώνα μας μόνο από τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ που καθορίζουν το τι θα κάνει και τι θα λέει ο ΣΣΕΤΕ, μακριά από τη θέληση των συναδέλφων,  μόνο ζημιά κάνει στον αγώνα μας. Και όσοι-ες ανέχονται αυτή την κατάσταση θεωρώντας ότι μπορούν δήθεν ενωμένοι μαζί με αυταρχικούς εργοδοτικούς εργατοπατέρες να προωθήσουν τα συμφέροντα των συνταξιούχων πλανώνται πλάνην οικτρά. Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η τακτική των αποκλεισμών εκ μέρους της ηγετικής ομάδας του ΣΣΕΤΕ είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της τακτικής τους για πλήρη εναρμόνιση με τα σχέδια της τράπεζας για το πετσόκομμα της σύνταξής μας και θέλουν να περάσει με περιορισμό των αντιδράσεων σε βάρος τους.
Να τους προσπεράσουμε. Να τους εμποδίσουμε να πουλήσουν τον αγώνα. 
Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση.  
Παρακάτω αναρτούμε ξανά το πλαίσιο των στόχων, που η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα είχε από την αρχή προβάλλει, ώστε να υπερασπίσουμε ολοκληρωμένα το ΛΕΠΕΤΕ (απόσπασμα από την πρώτη ανακοίνωσή μας ημ. 3/11/2017

"Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Η επικουρική σύνταξη έχει κτιστεί με τις εισφορές μας και τους αγώνες μας. Δεν μας την χάρισαν, ούτε τους τη χρωστάμε. Το δικαίωμα σε επικουρική σύνταξη ισχύει και σε άλλους κλάδους εργαζόμενων και διαμορφώθηκε ανάλογα με τους ταξικούς συσχετισμούς και τους αγώνες. Δεν θα συναινέσουμε να αφαιρεθεί. Αντίθετα, παλεύουμε να διατηρηθεί και να επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους. Να υπάρχει για να δείχνει τις δυνατότητες και την προοπτική. Να διευρυνθεί και να καλύψει όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πρώτο βήμα η επαναφορά και διεκδίκηση του αιτήματος για Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων για όλο τον κλάδο. Δεν επαιτούμε εξαιρέσεις αλλά κατάργηση του νόμου 3371 που διαχωρίζει τους προσληφθέντες μετά το 2005. Απορρίπτουμε κάθε ιδέα για "επαγγελματικό" ταμείο που θα οδηγήσει σε μείωση μισθού και επικουρικών συντάξεων.

Η δραστηριοποίηση όλων των συναδέλφων και οι αγώνες στα χέρια μας είναι ο δρόμος για να υπερασπίσουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Σε κάθε χώρο δουλειάς οι συνάδελφοι να προχωρήσουν σε συνελεύσεις, να επανεργοποιηθούν οι ΕΑΚ, να απαιτήσουμε συνελεύσεις των ΣΥΕΤΕ και ΣΣΕΤΕ με δυνατότητα αποφάσεων και λόγου στους συναδέλφους και όχι με στημένες διαδικασίες των κυρίαρχων παρατάξεων. Γνωρίζουμε ότι ο μόνος δρόμος για να υποχωρήσουν είναι μαχητική συντονισμένη απεργία με μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στην Εθνική και σταμάτημα κάθε τραπεζικής λειτουργίας.

Αυτοί δείχνουν πιο δυνατοί, αλλά οι από κάτω είμαστε περισσότεροι.

Όπλο μας η μαζική συμμετοχή και οι μαχητικές δράσεις.

Απαιτούμε :

   Να τηρήσει η Διοίκηση τις υποχρεώσεις της για τη χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ.

   Καταβολή των επικουρικών συντάξεων χωρίς καμιά περικοπή.

   Να ενταχθούν στο ΛΕΠΕΤΕ όλοι οι εργαζόμενοι στην Εθνική και οι προσληφθέντες μετά το 2005. Καμιά διάκριση εις βάρος των νέων συναδέλφων. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να ασφαλίζονται σε ΛΕΠΕΤΕ και ΤΥΠΕΤ όλοι οι εργαζόμενοι για την Εθνική Τράπεζα ανεξάρτητα από το φορέα εργοδότη.

   Να γίνουν προσλήψεις με δημόσιες διαφανείς διαδικασίες, για να καλυφθούν τα κενά και να αντιστραφεί ο αρνητικός συσχετισμός εργαζόμενων-συνταξιούχων.

   Να αυξηθούν οι μισθοί των εν ενεργεία, να φύγουν κουτάκια και περικοπές, να πληρώνονται όλες οι υπερωρίες, όχι σε μπόνους και έκτακτες αμοιβές, όχι αποζημιώσεις χωρίς καταβολή εισφορών, για να αυξηθούν οι εισφορές και να μη χάνεται ούτε ένα ευρώ από το επικουρικό 

   Να αυξηθεί η εργοδοτική εισφορά που συνεχώς μειώνεται, να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος για τα ελλείμματα που δημιούργησαν.

   Να αυξηθούν οι συντάξεις και να επανέλθουν τα δώρα, τα ηλικιακά όρια για σύνταξη και το ύψος των συντάξεων, για τους τραπεζοϋπαλλήλους και όλους τους εργαζόμενους, στα επίπεδα που ήταν πριν τους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις περικοπές των μνημονίων.

   Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ."