Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Από την περιοδεία του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ στην περιφέρεια

Λαμία 9/2/2018
Το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, επέλεξε να στείλει κλιμάκια στην περιφέρεια για να κάνουν ενημέρωση, δηλαδή να πείσουν τους συναδέλφους για την απόφασή τους να πάνε σε επιτροπή της διοίκησης με αντικείμενο συζήτησης τις περικοπές στην επικούρηση. Όμως σε αντίθεση με όσα παρουσιάζουν σε δελτία τύπου οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι και στη Θεσσαλονίκη και στη Λαμία δεν φαίνεται να εγκρίνουν την υποχώρηση του ΔΣ στις απαιτήσεις της διοίκησης Φραγκιάδακη και των σχεδίων της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Παρακάτω : 
α. Η ανακοίνωση του Νομαρχιακού Παραρτήματος και φωτογραφίες από τη Λαμία 
β.  Ενημέρωση της σδ. Χριστίνας Σουλτανίδου από τη Θεσσαλονίκη

α. ΛΑΜΙΑ
ΣΣΕΤΕ
Νομαρχιακό Παράρτημα Φθιώτιδας
Δελτίο τύπου 9/2/2018
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία ενημέρωση σχετικά με το ΛΕΠΕΤΕ από το Προεδρείο του συλλόγου.
Δεν τους αφήσαμε να παρεκτραπούν όπως έγινε στις άλλες συνελεύσεις .
Προσπαθήσανε στην αρχή να δημιουργήσουν κάποια ένταση αλλά μετά από μαζική αντίδραση μαζεύτηκαν .
Απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των συναδέλφων .
Οι θέσεις τους είναι οι γνωστές που έχουν σε όλες τις συνελεύσεις.
Η γραμματεία του Ν.Π.

Θεσσαλονίκη
Β. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από Χριστίνα Σουλτανίδου
Τόσο χονδροειδή ψέμματα σε ανακοίνωση συνδικαλιστικού οργάνου δεν ξέρω αν έχω ξαναδεί, ειδικά που υπάρχουν χίλιοι συνάδελφοι οι οποίοι ήταν παρόντες στα γεγονότα.
Πρώτον: Δεν ήθελαν με τίποτε να γίνει συζήτηση, και γι αυτό ο Πορτούλας, με το που τέλειωσαν τις ομιλίες τους, οι οποίες σημειωτέον κράτησαν πάνω από μιάμιση ώρα, ζήτησε να πάμε σε πορεία. Σε δική μου παρέμβαση, έντονη μάλιστα για να μου δώσουν το λόγο επί της διαδικασίας, είπα ότι πρέπει να ακούσουν τους συναδέλφους, δεν είμαστε πρόβατα για να ακούσουμε το Προεδρείο και να φύγουμε. Να κάνουμε πορεία, αφού γίνουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις.
Αναγκάστηκαν να το δεχτούν, γιατί αυτή είναι η κλασική διαδικασία, και, αφού τα έκαναν μαντάρα στις απαντήσεις, τις οποίες επιλεκτικά και μακροσκελώς απαντούσαν (τις τρεις δικές μου ακόμη τις σκέφτονται), αφού μιλούσαν απαξιωτικά και προκλητικά σε πολλούς συναδέλφους που έπαιρναν το λόγο, τελικά, χωρίς να δώσουν το λόγο για τοποθετήσεις, (με τον "τσαμπουκά" της -ας μου επιτραπεί η έκφραση- μίλησε η Ισμήνη), σηκώθηκε ξανά ο Πορτούλας και ζήτησε να αποφασίσουμε αν θα πάμε για διάλογο, και κάποιοι, ελάχιστοι, ψέλλισαν ένα ΝΑΙ.
Ξανακάναμε παρεμβάσεις από τα κάτω αρκετοί συνάδελφοι, κι έτσι το "μάζεψε", και καμιά ψηφοφορία δεν έγινε. Αυτά που γράφουν, θάπρεπε να ντρέπονται ακόμη και να τα σκεφτούν. Δυστυχώς, όπως φάνηκε καθαρά, έχουν αποφασίσει οι Πορτούλας, Τζούλης -ο μόνος ευγενικός οφείλω να πω- Πίσχινας, Ξύδης, να πάνε στο διάλογο χωρίς προϋποθέσεις. Όσα ζητήματα έθεταν μέχρι τώρα ως προϋποθέσεις, απλά θα τα θέσουν στο διάλογο! Βοήθειά μας!!