Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Φωτογραφίες, βίντεο, ενημέρωση από τη συγκέντρωση στο Κεντρικό την Παρασκευή 9/2


Την Παρασκευή 9/2 στις 11 πμ καλέστηκε συγκέντρωση (όχι από τον ΣΣΕΤΕ) έξω από το Κεντρικό, με αφορμή ότι ξεκινούσε στις 12 το μεσημέρι μέσα στο κτίριο της διοίκησης της Τράπεζας η συνεδρίαση της Επιτροπής που σύστησε ο Φραγκιαδάκης  με συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΕΤΕ και του ΣΣΕΤΕ, προκειμένου να συζητήσουν το ύψος των μειώσεων στην επικούρηση. 
Στόχος της συγκέντρωσης να εκφραστεί η αντίθεση των συναδέλφων σε περικοπές που δημιουργούν δραματική επίπτωση στην οικονομική κατάσταση και στη ζωή μας,  σημαίνουν συνολική αμφισβήτηση  των εγγυημένων και καθορισμένων παροχών του ΛΕΠΕΤΕ και ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για αλλοίωση του χαρακτήρα του και για νέες δυσμενείς αλλαγές στο μέλλον σε βάρος του δικαιώματός μας στην επικούρηση. 
Η συγκέντρωση αυτή, παρότι καλέστηκε μόλις 20 ώρες νωρίτερα όταν έφτασε η πληροφορία για την πρώτη συνάντηση της επιτροπής και χωρίς καμιά υποστήριξη από το μηχανισμό του ΣΣΕΤΕ δεν υστερούσε σε μαζικότητα από τις συγκεντρώσεις που έχει καλέσει ο ΣΣΕΤΕ, ενώ είχε εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. 
Μίλησαν όσοι σδ. ζήτησαν το λόγο, διαβάστηκε και εγκρίθηκε ψήφισμα, έγινε μέσα στο Κεντρικό ενημέρωση και ψηφοφορία με ποιά μορφή θα συνεχίζαμε τη συγκέντρωση,  παραδόθηκε το ψήφισμα στο γραφείο Διοίκησης, έγινε ενημέρωση των εν ενεργεία με μικρή πορεία μέσα στο Κεντρικό και στη συνέχεια έγινε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν : - Κάτω τα χέρια από το ΛΕΠΕΤΕ, - Φέρτε πίσω τα κλεμμένα, - Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση, - Στον εισαγγελέα τα golden της ΕΤΕ που κλέβουν τα λεφτά του ΛΕΠΕΤΕ. 
Η πορεία κατέληξε στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ, όπου παραδόθηκε αντίγραφο του ψηφίσματος και μέλος του ΔΣ προσπάθησε να απαγορεύσει την είσοδο των συνταξιούχων στη μεγάλη αίθουσα, χωρίς να του περάσει. 
Παρακάτω δείτε σχετικά βίντεο.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με το ψήφισμα και τις ομιλίες (Θεοδοσοπούλου, Μυλωνά, Ξιφαρά) στη συγκέντρωση έω από το Κεντρικό για το ΛΕΠΕΤΕ  και πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε το βίντεο (β΄ μέρος) μέσα στο Κεντρικό συνθήματα και πατώντας εδώ 



 Μπορείτε να δείτε το βίντεο με απόσπασμα από ομιλία μέσα στο Κεντρικό και πατώντας εδώ
  
Μπορείτε να δείτε το βίντεο με την πορεία μέσα στο Κεντρικό  και πατώντας εδώ


Και παρακάτω το ψήφισμα και περισσότερες φωτογραφίες έξω και μέσα από το Κεντρικό και την πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τα γραφεία του ΣΣΕΤΕ

Έξω από το Κεντρικό









Μέσα στο Κεντρικό







Στην πορεία