Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ενημέρωση για τις εξελίξεις από την Τρίτη 20/2

Μετά την εξόρμηση ενημέρωσης στους απεργούς των δήμων
Σήμερα Τρίτη συνεδρίασε το προεδρείο του ΣΣΕΤΕ όπου αποφάσισε ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής "διαλόγου" (που σύστησε η Διοίκηση της Τράπεζας για να εξασφαλίσει συναίνεση για μειώσεις στο ΛΕΠΕΤΕ) θα παραβρισκόταν ο εκπρόσωπος της Ρωμανιάς (προφανώς λόγω της συνέντευξής που έδωσε στην οποία εκφράζει επιφυλάξεις για τη συνέχιση της συμμετοχής του). Ενώ, έγινε συνεδρίαση και της διαχειριστικής επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ. 
Επίσης αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ με θέματα που περιγράφονται στην ανακοίνωση-πρόσκληση που αναρτούμε. 
Η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα, σήμερα πήγε με πικέτες και πανό προς το Υπουργείο Εργασίας,  όπου και μοιράσαμε στους συγκεντρωμένους απεργούς των δήμων πάνω από 400 ανακοινώσεις της Επιτροπής που ενημερώνουν τον κόσμο για την επίθεση στο ΛΕΠΕΤΕ. Η εξόρμηση έγινε όπως είχαμε καταλήξει στην προηγούμενη συνάντηση και παρά τη βροχή, την απεργία των λεωφορείων και διάφορα τηλεφωνήματα (από αριθμό με απόκρυψη, από ποιούς άραγε ??) προς συναδέλφους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί.
Στη συνέχεια έγινε στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ η συνάντηση της Ανοικτής Επιτροπής, όπου συζητήσαμε τις εξελίξεις, εκτιμήσαμε την κατάσταση, ακούστηκαν προτάσεις για δράσεις και για το πως να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που μας έχει οδηγήσει η ηγεσία των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ στο ΣΣΕΤΕ και στο ΣΥΕΤΕ και το τι συμβαίνει με το ΤΥΠΕΤ. 
Πρόσκληση για σύγκληση ΔΣ
Καταλήξαμε :
1. Αύριο Τετάρτη πρωί να βρεθούμε στις 10 πμ μπροστά από το κατάστημα Σταδίου για εξόρμηση ενημέρωσης. 
2. Στη συνέχεια στις 11 πμ να παρακολουθήσουμε και να παρέμβουμε στο ΔΣ του ΣΣΕΤΕ ζητώντας έκτακτη συνέλευση με δημοκρατικές διαδικασίες για να υπερασπίσουμε το ύψος και την υποχρεωτικότητα καταβολής των παροχών του ΛΕΠΕΤΕ. Να καλέσουμε τα μέλη του ΔΣ που διαφωνούν να εκφράσουν δημόσια την αντίθεσή τους στην πορεία διάλυσης του ΛΕΠΕΤΕ και τις μεθοδεύσεις της "πλειοψηφίας", που δεν εξουσιοδοτούμε να συμφωνήσει μειώσεις στις παροχές του ΛΕΠΕΤΕ.
3. Να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας όσοι θέλουμε να γίνει έκτακτη συνέλευση με δημοκρατικές διαδικασίες για να υπάρξει ενιαία συμφωνημένο κείμενο συλλογής υπογραφών και θέματα για σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης (επειδή ήδη  κυκλοφορούν σχετικά κείμενα υπογραφών, αλλά με διαφορετικά θέματα συζήτησης στη συνέλευση).
4. Την Παρασκευή 23/2 στις 11 πμ να παρακολουθήσουμε όσοι-ες μπορούμε το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, για να μην αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς για το θάνατο του ΛΕΠΕΤΕ. 
5. Την επόμενη Τρίτη στις 27/2, στις 12 το μεσημ. να γίνει νέα συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ.