Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Μια ακόμα χαρακτηριστική "δημοκρατική" διαδικασία της ηγεσίας του ΣΣΕΤΕ



ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ…

«Ενημέρωση» σήμερα του ΔΣ στη Λάρισα …χωρίς λόγο και αντίλογο από τους εκατοντάδες συναδέλφους που προσήλθαν.

Δέχτηκαν 3-4 ερωτήματα, με το ζόρι μίλησαν 2-3 συνάδελφοι και έβγαλαν τα καλώδια από την  μεγαφωνική για να μην μιλήσει άλλος.

Ζήτησαν γρήγορα-γρήγορα από τους συναδέλφους να σηκώσουν τα χέρια όσοι θέλουν διάλογο, έτσι γενικά. Τα …σήκωσε ένα μέρος, κατά τη γνώμη μου η μειοψηφία και χωρίς να επιτρέψουν τον αντίλογο, δηλαδή ποιοι θέλουν διάλογο με καταβεβλημένα τα οφειλόμενα κλπ., ο Πρόεδρος του ΔΣ …αποφάνθηκε ότι  οι συνάδελφοι θέλουν διάλογο …σκέτο και αμέσως έφυγαν σαν τους κλέφτες…

Συνάδελφοι, αυτοί μας εκπροσωπούν.

Μιας και μου στέρησαν το λόγο με καταφανώς βίαιο τρόπο, ενημερώνω τους συναδέλφους πως  η τοποθέτησή μου είχε να κάνει με την πρότασή μου για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που είναι, σύμφωνα με το καταστατικό, το  ανώτατο όργανο του Συλλόγου δηλ. πάνω από το ΔΣ.

Την παραθέτω:

«Η  Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με μοναδικό θέμα τον ΛΕΠΕΤΕ, να αποφασίσει:

 Α) Ποιοί θα αναλάβουν την συνέχεια της νομικής μας εκπροσώπησης.

 Β) Εκλογή, από την Γενική Συνέλευση, 25μελούς Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που θα μας εκπροσωπεί, αντί του ΔΣ, μόνον για το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ. Θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό για την υλοποίηση των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Υποψηφιότητα για την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μπορεί να θέσει οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου. Από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι τον οποιοδήποτε άλλον συνάδελφο.

Γ) Στη Γενική Συνέλευση να παρευρίσκονται-εφ όσον το επιθυμούν-και όσοι συνάδελφοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο, να τους δοθεί ισότιμα ο λόγος για να εκφράσουν τις απόψεις τους, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Συνάδελφοι

Κανένας συνταξιούχος δεν περισσεύει σ’ αυτόν τον αγώνα. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την πορεία του. Η Γενική Συνέλευση, δηλαδή όλοι εμείς τα μέλη του ΣΣΕΤΕ ας αποφασίσουμε για την συνέχεια του αγώνα μας. Αφορά  τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, τη ζωή των οικογενειών μας.

Μέχρι την πραγματοποίηση της έκτακτης Γ.Σ. το ΔΣ δεν μπαίνει σε κανέναν  διάλογο με την Τράπεζα. Οι ενέργειές του να αφορούν μόνον δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την άμεση καταβολή των χρημάτων μας που παράνομα και καταχρηστικά, η Τράπεζα, δεν μας αποδίδει.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!»
 Ενημέρωση από το σδ. Βαγγέλη Πέττα