Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ενημέρωση και βίντεο από τη συνάντηση των ΔΣ των ΣΥΕΤΕ, ΣΣΕΤΕ και ΤΥΠΕΤ



Παλιότερη φωτογραφία
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 27/2 η ανακοινωμένη συνάντηση των ΔΣ ΣΥΕΤΕ (μόνο μελών του προεδρείου), ΣΣΕΤΕ και ΤΥΠΕΤ με την παρουσία και προσώπων που συμμετέχουν ως αντιπρόσωποί τους στην ομάδα «διαπραγμάτευσης» που σύστησε η διοίκηση της Τράπεζας για να επιφέρει μειώσεις με τη συναίνεση της συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Στη συνάντηση δεν αποκαλύφτηκε (αυτό είναι γνωστό από καιρό), αλλά έγινε σαφές για μια ακόμα φορά ότι η Διοίκηση επιμένει για απαλλαγή από τις υποχρεώσεις της και για μείωση των παροχών του ΛΕΠΕΤΕ και αυτοί οι συνδικαλιστές κάθονται και το συζητούν. Η διοίκηση της Τράπεζας θέλει να μεταφέρει στο δημόσιο (στο ελλειμματικό ΕΤΕΑΕΠ) ένα μέρος της επικούρησης και το υπόλοιπο μέρος της επικουρικής να παρέχεται από ένα επαγγελματικό ταμείο το οποίο θα λειτουργεί ως υποκατάσταση του ΛΕΠΕΤΕ που θα κλείσει. 
Παραβρέθηκαν εκτός από τα μέλη των ΔΣ και οι τεχνικοί εκπρόσωποι των συλλόγων στην επιτροπή της διοίκησης, Ρωμανιάς και Ρίζος, και οι νομικοί σύμβουλοι των συλλόγων κ.κ. Στρίμπερης, Καρούζος, Δήμας και Πολιτάκη.

Ήταν σαφές ότι ο νομικός εκπρόσωπος του ΣΥΕΤΕ στην επιτροπή, κ. Ρίζος, έχει μπει σε «διάλογο» για διάφορα σενάρια περικοπών, ενώ μας ενημέρωσαν ότι την Παρασκευή περιμένουν τις προτάσεις περικοπών της τράπεζας. 
Δείτε σχετικό αποκαλυτπικό βίντεο εδώ 

Οι αγωνιστικές κορώνες στο κλείσιμο της συνεδρίασης ότι δεν συζητάνε παρά μόνο λύση ΛΕΠΕΤΕ και ότι θα συνεχίσουν και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις ήταν εντελώς για το θεαθήναι, αφού και στις συναντήσεις άλλα συζητούν όπως φάνηκε και απόφαση για κάποια κοινή αγωνιστική κινητοποίηση εργαζόμενων και συνταξιούχων ούτε ακούστηκε, ούτε αποφασίστηκε.

Μόνο ένας από όσους μίλησαν από τα μέλη των ΔΣ, φάνηκε να διαφοροποιείται από το κλίμα της αγαστής συνεργασίας όλων τους στην αμφισβήτηση του ΛΕΠΕΤΕ που συντελείται μέσα από τη "διαπραγμάτευση".   
Ακούστε το ηχογραφημένο πρακτικό από ένα σημείο της συνεδρίασης (λείπουν τοποθετήσεις Αρβανίτη (προέδρου ΣΥΕΤΕ, Στρίμπερη και Ρίζου) μέχρι το τέλος κατεβάζοντας το αρχείο από εδώ