Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Όλα στο φως


Την Παρασκευή 9.2.18 κι ενώ το προεδρείο του ΣΣΕΤΕ  βρισκόταν σε "ενημερωτική" συγκέντρωση στην Λαμία, συνεδρίαζε η "επιτροπή για το τέλος του ΛΕΠΕΤΕ" με συγκέντρωση διαμαρτυρίας συντ/χων μπροστά στο Κεντρικό κατ/μα (040). 
Παρά τις συνεχείς προσπάθειες ενημέρωσης για το τι διημείφθη στην επιτροπή , δεν έχει γίνει ακόμη κατορθωτό να μάθουμε τί απέγινε. Το μόνο που διέρρευσε ήταν ότι, ο Ρωμανιάς (ως τεχνικός σύμβουλος του ΣΣΕΤΕ) παρέστη και κάποια στιγμή απεχώρησε, λόγω ειλημμένης κοινωνικής του υποχρέωσης. 
Επειδή το ζήτημα αφορά την ζωή 16.500 συντ/χων κι επειδή το δικαίωμα της πληροφόρησης δεν είναι κανενός αποκλειστικό προνόμιο, καλούνται τα μέλη εκείνα του Δ.Σ. από τις παρατάξεις Ανεξάρτητη Ενωτική Συνεργασία, Ανυπότακτοι Συντ/χοι & Πρωτοβουλία Συντ/χων,  να αιτηθούν την ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Δ.Σ. και με την παρουσία των συντ/χων, για την ενημέρωσή μας αλλά και για την πιστοποίηση ή όχι προηγούμενων αποφάσεων. 

Τελευταία, πληθαίνουν τα κρούσματα φραστικών επιθέσεων, με αναφορές περί <<εξωσχολικών, ακραίων, δράκας, dealers  κ.ά.>> στοχοποιώντας πρωτοβουλίες και δραστηριότητες συντ/χων -χωρίς "θεσμική καθοδήγηση", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανανήψας "συνδικαλιστής" του Δ.Σ.,  με μεθόδους (πες, πες και κάτι θα μείνει...) που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Αντί να αναλίσκονται, σε προσβολές και σε χαρακτηρισμούς, να μας απολογηθούν για τις εσκεμμένες υπαναχωρήσεις και υποχωρήσεις τους, για την ανοχή (αν όχι και  προσυννενόηση) στο σκηνοθετημένο πήγαινε-έλα μεταξύ Φραγκιαδάκη και Κυβέρνησης, για την υποβόσκουσα  ηττοπάθεια που καλλιεργούν, για το ότι "κατάντησαν" τον Σύλλογο από ένα θεσμό -που θα έπρεπε- διεκδικητικό/δημοκρατικό, σε μηχανισμό ενδοτισμού κι εθελοδουλίας και "άντρο" με φασίζουσες πρακτικές και συμπεριφορές. 
Αυτοί οι ίδιοι είναι που έχουν καταστήσει τα πρόσωπά τους αναξιόπιστα, κατώτερα των περιστάσεων, που δεν μας εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη για τις προθέσεις του λόγου και των πράξεών τους. 
Δεν τους φταίνε οι συνδλφ. που, με αυτά και με τούτα, θέλουν να πάρουν στα χέρια τους την τύχη του αγώνα για μια υπόθεση που "κάποιοι" από πρίν έχουν κανονίσει να χαθεί, προς εξυπηρέτηση των σχεδίων  -ποιου άλλου ;-  του Συστήματος.

Δεν έχουμε αναθέσει σε ΚΑΝΕΝΑΝ να παζαρέψει τα δικά μας ΝΟΜΙΜΑ και τα δικά μας ΔΙΚΙΑ. 

Ερώτημα προς διερεύνηση.
Από πότε και σε ποιούς (μεγαλοσχήμονα στελέχη), έγινε επιστροφή εισφορών πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον ΛΕΠΕΤΕ και με ποίου την απόφαση. Λέγεται μάλιστα ότι, ένας εξ αυτών έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο για τον θάνατο του Λογ/σμού. 
Το παραπάνω είναι κείμενο του σδ. Μανώλη Καυκαλά.