Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Τρίτη 20/2 στις 11 πμ δράσεις για την προβολή του δικαιώματός μας στην επικούρηση

Μια εικόνα από τη συνάντηση
Στη συνάντηση της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα της Τρίτης 13/2, έγινε ενημέρωση από το τι ακούστηκε στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που σύστησε η διοίκηση με σκοπό να πετύχει μειώσεις στις παροχές του ΛΕΠΕΤΕ (παρακάτω σχετικό κείμενο ενημέρωσης), συζητήθηκαν εκτιμήσεις για αυτές τις εξελίξεις και την ανάγκη οριοθέτησης από τις τακτικές της συνδικαλιστικής ηγεσίας που φέρνουν καταστροφικά αποτελέσματα. 
Αποφασίστηκε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας και να προχωρήσουμε σε νέες ανεξάρτητες κινήσεις και πρωτοβουλίες. 
Στόχος να σπάσει και η εξαφάνιση του θέματος από τα ΜΜΕ, να προβληθεί το πρόβλημα  στην κοινωνία και να ασκηθεί πίεση σε τράπεζα και συνδικαλιστική ηγεσία, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική υπεράσπιση του δικαιώματος μας σε ακέραια καταβολή της επικούρησης. Οι δράσεις να έχουν διάφορες μορφές  και να γίνουν εξορμήσεις σε μεγάλα καταστήματα της Αττικής για ενημέρωση με τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Αγώνα. 
Πρώτη δράση είναι η διαμαρτυρία με πικέτες την επόμενη Τρίτη στη Βουλή μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας. Σημείο συνάντησης  στις 11 πμ στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ. 
Ας δώσουμε όλοι το παρόν !! 
Μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας θα γίνει νέα συνάντηση της Ανοικτής Επιτροπής στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ στις 13.00.

2η εικόνα από τη συνάντηση
Παρακάτω κείμενο ενημέρωσης.

Πού είναι ο Ρωμανιάς πουθενά ο Ρωμανιάς.

Η πολυαναμενόμενη παρουσίαση από τον τεχνικό σύμβουλο του ΣΣΕΤΕ στην "επιτροπή τέλους του ΛΕΠΕΤΕ" κ. Ρωμανιά, για την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής μέχρι και σήμερα δεν επετεύχθη.

Με κάθε επιφύλαξη, αυτά που μπορώ να σας παραθέσω είναι τα εξής: 

Στην συνεδρίαση παρέστησαν οι Μυλωνάς Π., Πετρόγλου (εκ μέρους της ΕΤΕ α.ε.), Maριός, Ρίζος (εκ μέρους ΣΥΕΤΕ, ΤΥΠΕΤ) και Ρωμανιάς.

Εκτέθηκαν οι παρακάτω απόψεις : 

1) από την ΕΤΕ, (δια στόματος Μυλωνά) επιθυμεί την ένταξή μας στο ΕΤΕΑΕΠ κι ενδεχομένως ολίγον ΛΕΠΕΤΕ (κατά το ολίγον έγκυος, τι εννοεί ο ποιητής ;), θεωρείται δε ο ΛΕΠΕΤΕ ως Ταμείο (δια στόματος Πετρόγλου) και ότι αυτό συνεπάγεται.

2) από τον ΣΣΕΤΕ, ο κ. Ρωμανιάς έχοντας την εντολή εκπροσώπησης του ΣΣΕΤΕ, ζήτησε τα στοιχεία διαχείρισης του Λογ/σμού από το 1949 και όποια συζήτηση να γίνει εντός ΛΕΠΕΤΕ. 


Σ΄ότι αφορά, τα στοιχεία, ο α.δ.σ. Μυλωνάς του απήντησε ότι δεν μπορεί να τα δώσει, για την αναφορά Πετρόγλου (περί Ταμείου) αντέτεινε ότι η ίδρυση & λειτουργία Ταμείου απαιτεί την ισχύ Νόμου, κάτι που δεν υφίσταται στην περίπτωση του ΛΕΠΕΤΕ. 

3) από τον ΣΥΕΤΕ, ο αναλογιστής Μαριός συμφώνησε με τον Ρωμανιά, αλλά για τον Ρίζο είναι ερευνητέο γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση.

Η συνεδρίαση διεκόπη και θα γίνει προσπάθεια επανάληψή της εντός της εβδομάδος, εν συνεχεία, βάσει της όποιας κατάληξης, θ΄ακολουθήσει συνάντηση των Συλλόγων με τον δ.σ. Φραγκιαδάκη.



Κατά δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Πορτούλα (σε συγκέντρωση συνδλφ. στο εντευκτήριο του Συλλόγου), το πόρισμα/απόφανση της επιτροπής ή των τελικών προτάσεων της διοίκησης της ΕΤΕ, θ΄αποτελέσουν το ερώτημα (αποδοχής ή όχι) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ μετά από σύγκληση & απόφαση Γενικής Συνέλευσης.

Το προεδρείο που συνεδρίασε εν συνεχεία, απεφάσισε, την συνεδρίαση του Δ.Σ. για τις 21.2.18 & για τις 22.2.18 την από κοινού σύσκεψη με τα Δ.Σ. των λοιπών Συλλόγων + ΤΥΠΕΤ μαζί με τους συμβούλους, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η στάση και η θέση τους στο πρόβλημα.

Κατά τ΄άλλα, η περιοδεία "ενημερωτικών" συγκεντρώσεων θα συνεχιστεί σε πόλεις της Περιφέρειας για το επόμενο.
Τί θάπρεπε να κάνει ένας Σύλλογος (το Σ πραγματικά κεφαλαίο).
Ο ΣΣΕΤΕ (το σημερινό Δ.Σ.) εάν ήταν πραγματικά διεκδικητικός & δημοκρατικός:

 -  δεν υποκαθιστά το αποφασιστικό λόγο & ρόλο του Δ.Σ. με το προεδρείο, γιατί αυτό συνιστά καταστατική εκτροπή.

-  μέσω του προεδρείου ΔΕΝ καταργεί ειλημμένες αποφάσεις του Δ.Σ, που αφορούν τις δικλείδες συμμετοχής στην επιτροπή 

   Φραγκιαδάκη. 

-  ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ & ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η "ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ" ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ. 

-  δεν χρησιμοποιεί το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ως εργαλείο εκβιασμού και μ΄επίφαση Δημοκρατίας.

-  δεν κινδυνολογεί και δεν στοχοποιεί την διάθεση & τις πρωτοβουλίες των συνδλφ. για ενημέρωση, κινητοποιήσεις & δικαστικές       ενέργειες.

-  δεν υποβαθμίζει και υποτιμά ενέργειες, για την ενίσχυση των ενδίκων μέσων που χρησιμοποιεί, είτε αυτό αφορά το περιεχόμενο     των δικογράφων (ασφαλιστικά, μηνυτήρια αναφορά) είτε την ΜΗ κατάθεση ενισχυτικών στοιχείων (γνωματεύσεις κ.ά.) στην             πρόσθετη αναφορά  των ασφαλιστικών μέτρων.

-  δεν καταθέτει στην αντίδικο τράπεζα επιστολές για την συμμετοχή στην επιτροπή και μάλιστα πρίν την εκπνοή του χρόνου,             γιατί αυτό θα χρησιμοποιηθεί (εύλογα) προς το δικαστήριο.

-  απαιτεί -δια του προέδρου ως μέλος της Δ.Ε.- τον Έλεγχο στοιχείων διαχείρισης του Λογ/σμού και την Λογοδοσία της ΕΤΕ.

δεν αφήνει έκθετους τους δανειολήπτες και διεκδικεί την εφαρμογή των άρθρων 288 & 388 του Αστικού Κώδικα 

-  δεν αφήνει στο απυρόβλητο τον διευθύνοντα και την διοικητική ομάδα της ΕΤΕ, που επιχειρηματικά, η μία μετά την άλλη απο-

   φάσεις κι επιλογές τους αποδεικνύονται φιάσκο και για αντιπερισπασμό, καταργούν θεσμούς & υποχρεώσεις χρόνων,                     αυτοαπαλλασσόμενοι από κακουργηματικού χαρακτήρα οικονομικά εγκλήματα όπως αυτά στον ΛΕΠΕΤΕ.

-  δεν αφήνει σε κατάσταση "ομηρείας" τους συντ/χους με προσωρινές συντάξεις και με χωρίς το οικογενειακό επίδομα στην

   Επικουρική Παροχή, όπως και χωρίς πληρωμή, αυτούς με διαδοχική ασφάλιση.



                                                      ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Την Πέμπτη 15.2.18 συνέρχεται η Δ.Ε. του Λογ/σμού και ερωτώ, ο πρόεδρος ως μέλος της

α) τί θα ψηφίσει για το θέμα της καταβολής μηνός & και για ποιόν μήνα ;

β) τι θα ψηφίσει ή τι έχει ψηφίσει για την έγκριση του Ισολογισμού του΄16 & της Έκθεσης Ελέγχου του ΛΕΠΕΤΕ για το 2016 ;

γ) θα ζητήσει την επαναφορά/απόδοση του δικαιώματος του οικογενειακού επιδόματος στους Παρόχους που έχει περικοπεί

  καθώς και την πληρωμή του τμήματος ποσών (τρέχοντα και αναδρομικά) από διαδοχική ασφάλιση που παράνομα διακρατείται ;

δ) θα ζητήσει να ενημερωθεί η Δ.Ε. ποιά  από τα ανώτατα στελέχη, τους επιστράφηκαν οι εισφορές ύ/ του Λογ/σμού ;

ε) θα ζητήσει εξηγήσεις για το ότι, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΛΕΠΕΤΕ αναφέρεται << η Δ.Ε. συνομολογεί ότι ο          ΛΕΠΕΤΕ λειτουργεί ως υποκατάστατο του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ (νυν ΕΤΕΑΕΠ) >> !!!!!! 
Μανόλης Καυκαλάς