Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ενημέρωση για την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων




 Χθες, Δευτέρα 29/1/2018,  έγινε η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων στα Δικαστήρια με 2 διαδικασίες στις οποίες ομαδοποιήθηκαν και συνεκδικάστηκαν οι προσφυγές κατά της ΕΤΕ για το ΛΕΠΕΤΕ. Η πρώτη αφορούσε προσφυγή συνταξιούχων με δικά τους έξοδα και δικηγόρους και στη δεύτερη διαδικασία ήταν των ΣΣΕΤΕ, ΣΥΕΤΕ, πλειοψηφίας Διαχειριστικής ΛΕΠΕΤΕ.

Υπήρχε προσέλευση συναδέλφων στη συγκέντρωση που είχε καλεστεί, αλλά λόγω μέτρων και χώρου, δεν έγινε δυνατή η παρακολούθηση της διαδικασίας παρά μόνο από ελάχιστους.

Ενημερώνουμε, επίσης, για όσους αναρωτιόμασταν γιατί υπήρχε το όνομα του Φορτούνη στο πινάκιο ως προσφεύγοντα κατά της ΕΤΕ, ότι ήταν τυπικό και αφορούσε την απόφαση της πλειοψηφίας  της διαχειριστικής του ΛΕΠΕΤΕ να  προσφύγει κατά της ΕΤΕ, την οποία αναγκαστικά εκπροσωπούσε ως επικεφαλής της. Ούτε παραβρέθηκε, ούτε ο ίδιος εκπροσωπήθηκε με δικηγόρο.
Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ χθες κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά (που κοινοποιήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στο εισαγγελέα διαφθοράς) με την οποία ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για τις παράνομες και εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των συνταξιούχων της ΕΤΕ.

Υπάρχει ένα σοβαρό σημείο που καταγγέλθηκε στην όλη διαδικασία. Δικηγόρος της ΕΤΕ εμφανίζεται ταυτόχρονα και ως νομικός σύμβουλος, εξωτερική συνεργάτης του ΛΕΠΕΤΕ, γεγονός που είναι ασύμβατο ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει δικαστική διένεξη ανάμεσα στα δύο μέρη. Αλλά και γεγονός που ταυτόχρονα απεικονίζει το πώς οι «εκπρόσωποι» των συνδικαλιστικών συλλόγων μας αντιλαμβάνονται τη διαμάχη, χωρίς ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών αλλά ως διαφορά « κοινωνικών εταίρων», άρα και χωρίς δυνατότητα αποτελεσματικής υπεράσπισης των συμφερόντων μας.

Η απόφαση της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων θα βγει σε 3 μήνες και ο φάκελος θα κλείσει στις 7/2. Οι δικηγόροι των συναδέλφων που προσέφυγαν αυτοτελώς δήλωσαν αισιόδοξοι, με βάση και την ακροαματική διαδικασία και με βάση την ενίσχυσή της από τη μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί κατά παντός υπευθύνου που κρίνουν ότι επηρεάζει την απόφαση. 

Η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα θεωρεί ότι ο αγώνας με μαζική συμμετοχή και μαχητικές μορφές χρειάζεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα. Δεν πάει άλλο !!

Σας καλούμε στην επόμενη συνάντηση της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα την Τρίτη 6/2 στις 3.30 μμ στη μεγάλη αίθουσα του ΣΣΕΤΕ.