Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ενημέρωση και φωτογραφίες από τη συζήτηση της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα την Τετάρτη 10/1



Δεκάδες συνάδελφοι συνταξιούχοι και εν ενεργεία συμμετείχαν στη συζήτηση ενημέρωσης και δράσης που οργάνωσε η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα εργαζόμενων και συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας την Τετάρτη 10/1/2018 στη μεγάλη αίθουσα του ΣΣΕΤΕ στην οδ. Δραγατσανίου.

Πήραν το λόγο πολλοί συνάδελφοι εν ενεργεία και συνταξιούχοι της Εθνικής, καθώς και σδ από άλλες τράπεζες (Εμπορική, Αττική, Εθνοκάρτα) που έχουν δεχτεί και αυτοί πλήγματα στις επικουρικές συντάξεις.

Μέσα από την πολυμορφία απόψεων που κατατέθηκαν ελεύθερα και με ισότιμο χρόνο για όλους, καταγράφηκε η διάθεση όλων να παλέψουμε για την επικούρηση που δικαιούμαστε από το ΛΕΠΕΤΕ, κόντρα στην επίθεση διοίκησης της Τράπεζας, κυβέρνησης, ΔΝΤ και Ε.Ε., αλλά και τις μεθοδεύσεις εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων σε ΣΥΕΤΕ και ΣΣΕΤΕ.

Θα ανεβάσουμε πιο αναλυτική ενημέρωση σε επόμενη ανάρτηση.

Συνοπτικά αυτά που συμφωνήθηκαν από τους παραβρισκόμενους είναι τα παρακάτω :

-          Θα υπάρξει τακτική συνεδρίαση της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα κάθε Τρίτη στις 4 μμ είτε στο ΣΣΕΤΕ και αν το ΔΣ το αρνηθεί στο ΣΥΕΤΕ.

-          Να παραδώσουμε με παράσταση τις υπογραφές που έχουμε συγκεντρώσει για να μας δοθούν οικονομικά στοιχεία από τη διαχείριση του ΛΕΠΕΤΕ σε ΛΕΠΕΤΕ, ΣΥΕΤΕ και ΣΣΕΤΕ.

-          Να παραδώσουμε επίσης τις υπογραφές για να γίνει συνέλευση του ΣΣΕΤΕ με θέμα «Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις» στο ΣΣΕΤΕ

-          Να συμμετάσχουμε με το πανό της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 12/1/2018 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

-          Στη συνεδρίαση της Τρίτης 16/1 να συζητήσουμε το όλο διεκδικητικό πλαίσιο για τη στήριξη του ΛΕΠΕΤΕ και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.