Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ενημέρωση και βίντεο από τη συγκέντρωση στο Κεντρικό την Τετάρτη 10/1

Την Τετάρτη στις 10 το πρωί έγινε συγκέντρωση έξω από το Κεντρικό την ώρα που συνεδρίαζε η διαχειριστική Επιτροπή του ΛΕΠΕΤΕ. Ενημερωθήκαμε μετά τη συνεδρίαση ότι η διοίκηση της Τράπεζας συνέχισε να αρνείται την πλήρη καταβολή της επικούρησης και ότι οι εκπρόσωποι ΣΣΕΤΕ και ΣΥΕΤΕ δεν το αποδέχτηκαν και έληξε η συνεδρίαση. 
Στην ενημέρωση επίσης, από την ηγεσία του ΣΣΕΤΕ είπαν ότι δεν έχουν σχέση και δεν γνωρίζουν για την εκδήλωση που θα γινόταν το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ (αναφερόταν στη συζήτηση της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα χωρίς να την κατονομάσουν, ενώ σε αυτούς είχε δοθεί η έγγραφη αίτηση για τη διάθεση του χώρου, ήταν γνώστες και το είχαν εγκρίνει).
Στη συνέχεια προτάθηκε από τον πρόεδρο του ΣΣΕΤΕ πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, αλλά με επιμονή ομάδας συναδέλφων να μπούμε στο Κεντρικό Κατάστημα που αυτή τη φορά δεν έκλεισε τις πόρτες του, λόγω της συγκέντρωσής μας, αρκετοί συνάδελφοι μπήκαν μέσα και ακολούθησαν και μέλη του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ. Στα σκαλάκια της πλατείας έγινε μια μικρή ενημέρωση από τους σδ Πορτούλα και Τζούλη, που δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο, παρά μόνο ότι αντιμετωπίζουν αρνητικά τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε κατά παντός υπευθύνου και πρόσθεσαν ότι θα είμασε συνέχεια Απόκριες και Πάσχα στο Κεντρικό, αλλά χωρίς συγκεκριμμένο σχέδιο. 
Η διάθεση να γίνουν ερωτήσεις αντιμετωπίστηκε από μέλη του ΔΣ και άλλους κυβερνητικούς συνδικαλιστές με καχυποψία και επιθετικότητα με επιχείρημα ότι δεν είναι συνέλευση, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο ΔΣ και ενότητα. 
Δείτε και σχετικά βίντεο μέσω fb από τους παρακάτω συνδέσμους.