Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Βίντεο από την παρουσία σε ΣΣΕΤΕ στις 22/1 και ενημέρωση



Χθες Δευτέρα 22/1 μαζική ήταν η παρουσία των συναδέλφων συνταξιούχων στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ για το θέμα της συμμετοχής ή όχι στην επιτροπή που θέλει η Διοίκηση της Εθνικής για το ΛΕΠΕΤΕ.
Έγινε, πριν αρχίσει η συνεδρίαση του ΔΣ και μετά από τη σύσκεψη που είχε το ΔΣ με τους νομικούς, ενημέρωση στους συγκεντρωμένους από μέλη του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ.
Σε αυτήν καταγράφηκαν αντιθετικές θέσεις μεταξύ των μελών, αλλά και αναπροσαρμογή προηγούμενων δηλώσεων περί συμμετοχής στην επιτροπή και στο ποιος είναι ο χαρακτήρας της επιτροπής (ο πρόεδρος τώρα είπε ότι δεν πρόκειται για επιτροπή που θα κάνει αναλογιστικές μελέτες αλλά θα έχει οικονομικούς εμπειρογνώμονες) σε αντίθεσή με τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στις 15/1/2018.Το πρόβλημα όμως παραμένει σε κάθε περίπτωση, γιατί όπως και να την βαπτίσουν, το θέμα είναι αν ξεκινά από τη βάση ότι οι παροχές είναι προκαθορισμένες και εγγυημένες ή αυτό τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Αναρτούμε το σχετικό βίντεο με αποσπάσματα από τις χθεσινές δηλώσεις μπορείτε να δείτε πατώντας και εδώ.

Στην ενημέρωση οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι έκφρασαν έντονα την απαίτηση για αδιαπραγμάτευτες παροχές του ΛΕΠΕΤΕ και για καταβολή των χρωστούμενων.


Στη συνέχεια κατατέθηκαν υπομνήματα με υπογραφές συναδέλφων για την παροχή στοιχείων για τη διαχείριση του ΛΕΠΕΤΕ, αλλά και άλλων πρωτοβουλιών για τη μη παροχή εξουσιοδότησης στο ΔΣ  να διαπραγματευτεί μείωση της επικούρησης, αλλά και για το θέμα της παροχής στοιχείων. 
Στη συνεδρίαση κάτω και από τη μαζική παρουσία και απαίτηση των συγκεντρωμένων το ΔΣ δεν πήρε απόφαση για συμμετοχή στη διαχειριστική επιτροπή. 

Σήμερα Τρίτη 23/1/2018 έγινε συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ και αυτή πάλι κάτω από την πίεση συγκεντρωμένων συνταξιούχων έξω από το Κεντρικό. 

Επίσης, σήμερα Τρίτη στις 4 μμ θα γίνει η τακτική συνάντηση της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ όπου θα κάνουμε πιο αναλυτική ενημέρωση, συζήτηση και θα σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας.