Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Βίντεο με τις δηλώσεις και ενημέρωση για τη συνάντηση των προεδρείων ΣΣΕΤΕ και ΣΥΕΤΕ με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για την καταβολή του ΛΕΠΕΤΕ

Βίντεο με τις δηλώσεις και ενημέρωση για τη συνάντηση των προεδρείων ΣΣΕΤΕ και ΣΥΕΤΕ με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για την καταβολή του ΛΕΠΕΤΕ

Τη Δευτέρα 15/1/208 έγινε η συνάντηση των προεδρείων ΣΥΕΤΕ και ΣΣΕΤΕ με τη διοίκηση (παρακάτω το κείμενο της πρόσκλησης της διοίκησης για τη συνάντηση). Τα προεδρεία προσήλθαν μετά από συνεδριάσεις τους που αποφάσισαν σχετικά. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε καλεστεί συγκέντρωση έξω από το Κεντρικό (σχετικές οι φωτογραφίες της ανάρτησης) που πραγματοποιήθηκε, παρά την απεργία όλων των αστικών ΜΜΜ.

Στο τέλος της συνάντησης  τα προεδρεία μας ενημέρωσαν  τους συγκεντρωμένους (αναρτούμε το σχετικό βίντεο) ότι  προτάθηκε από τη διοίκηση και συμφωνήθηκε να προσέλθουν σε "διάλογο" για το ΛΕΠΕΤΕ με συμμετοχή και αναλογιστών, αλλά χωρίς προαπαιτούμενο την καταβολή συντάξεων, θέμα το οποίο θα είναι αντικείμενο των διαπραγματεύσεων στην επιτροπή "διαλόγου". 

Ενώ, σε αυτήν θα συζητηθούν θέματα όπως η ένταξη των εν ενεργεία που έχουν προσληφθεί μετά το 2005.

Δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ 

Οι ανακοινώσεις αυτές από τις ηγεσίες των 2 συλλόγων, αντιμετωπίστηκαν με ανησυχία και διαμαρτυρίες.  Είναι γνωστό ότι υπάρχουν θέσεις από παρατάξεις για να αποδεχτούμε μειώσεις του ύψους των συντάξεων εντός του ΛΕΠΕΤΕ.

Ο αγώνας μας είναι φανερό ότι μπαίνει σε μια νέα φάση και είναι ακόμα πιο επιτακτικό να προβληθούν οι θέσεις : "Όχι σε μειώσεις και περικοπές. Αδιαπραγμάτευτες οι παροχές μας. Να πληρώσει η Τράπεζα τις υποχρεώσεις της". 

Για αυτά και άλλα που ειπώθηκαν και την εκτίμηση για τη νέα φάση του αγώνα μας θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση στη νέα συνάντηση της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα την Τρίτη 16/1/ στις 4 μμ. 

 

Το κείμενο της πρόσκλησης της διοίκησης

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας, για την επίλυση του ζητήματος του ΛΕΠΕΤΕ, σας καλούμε να συζητήσουμε το θέμα σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15.1.2018, στις 14.00, στο γραφείο του ΑΔΣ κ. Π. Μυλωνά, μεταξύ εκπροσώπων της Τράπεζας, συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων, καθώς και του ΤΥΠΕΤ
Προσδοκούμε σε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων
Ευχαριστώ
Πέτρος Φουρτούνης