Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Οι ηγεσίες των συλλόγων για μας χωρίς εμάς

Μετά τη χθεσινή συγκέντρωση δρομολογούνται εξελίξεις από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Σήμερα Τρίτη στις  10 π.μ. στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ, Σοφοκλέους 15, γίνεται συνάντηση των Δ.Σ. των ΣΥΕΤΕ, ΣΣΕΤΕ, και ΤΥΠΕΤ, δικηγόρων, με αποκλεισμό μελών των Δ.Σ. που διαφωνούν με την τακτική των υποχωρήσεων και τις ξέπνοες και καθυστερημένες αντιδράσεις των ηγεσιών. 
Θεωρητικά θα τεθεί από το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ να γίνει αποδεκτή ως κοινή θέση εργαζομένων-συνταξιούχων η συνέχιση της καταβολής των εγγυημένων παροχών ΛΕΠΕΤΕ μηνός Δεκεμβρίου. Είναι γνωστό, επίσης, ότι οι  πλειοψηφίες του Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ  και του Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ έχουν αποφασίσει και η πλειοψηφία του Δ.Σ. ΣΣΕΤΕ  συζητά δήθεν υπό όρους τη συμμετοχή τους σε επιτροπή διαπραγμάτευσης που σύστησε ο Φραγκιαδάκης.
Στη συνέχεια σε συνεδρίαση Δ.Ε. του ΛΕΠΕΤΕ στις 2 μ.μ. Αιόλου 86, το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ λέει ότι καλεί προκειμένου να χαρακτηριστεί  άκυρη ως παράτυπη η συνεδρίαση Δ.Ε. στις 27/11/17, η οποία ενέκρινε την καταβολή μέρους μόνο της επικουρικής μας σύνταξης στο ύψος του 12,5 %. Καταβολή που αν υλοποιηθεί δεν μπαλώνει προσωρινά τρύπες σε ανάγκες όλων μας όπως ισχυρίζονται όσοι το αποφάσισαν, αλλά στρώνει το δρόμο για την αποδοχή μειώσεων στις επικουρικές. 
Δεν ζητάμε πολλά, δεν θέλουμε ελεημοσύνες, απαιτούμε τις συντάξεις μας στο ακέραιο. Δεν θα ανεχτούμε κλοπή των συντάξεων μας. Όλοι μαζί στο δρόμο του αγώνα. Απαιτούμε να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Όχι στις μεθοδεύσεις για περικοπή των συντάξεων μας. Δεν εκχωρούμε σε κανένα Δ.Σ. τη νομιμοποίηση για τον ενταφιασμό του ΛΕΠΕΤΕ. Δεν δίνουμε σε κανένα το δικαίωμα να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς.