Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση για την κλιμάκωση του αγώνα



OXI ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ!
5/12/2017
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ο αγώνας για την σωτηρία του ΛΕΠΕΤΕ βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΣΣΕΤΕ και ΣΥΕΤΕ, παρά τις διαφορές και τις διαφωνίες τους, αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων και των αναγκών για την υπεράσπιση της επικουρικής μας. Παρά και ενάντια στις διαθέσεις των συναδέλφων, που μαζικά ανταποκρινόμαστε στα καλέσματα των συγκεντρώσεων και στις απεργίες, μας κρατούν στο περιθώριο, θεατές να παρακολουθούμε τις  εξελίξεις και τους χειρισμούς τους. 
Δεν οργανώνουν κοινούς αγώνες, μπαίνουν σε «διάλογο» με τα τελεσίγραφα Φραγκιαδάκη που συστήνει «επιτροπές», τρομάζουν στο ενδεχόμενο να εκφραστεί και να ακουστεί διαφορετική γνώμη από τη δική τους για την οργάνωση του αγώνα. Ούτε καν προσδιορίζουν τη συνέχεια του αγώνα για να κερδίσουμε όσα μας χρωστάει η διοίκηση της Εθνικής από τα χρήματα που για χρόνια πληρώναμε. Έχουν μπει σε διαδικασία παζαριών με τη διοίκηση της Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ κλπ). Θέλησαν να δώσει ο ΛΕΠΕΤΕ το 12,5% από την επικουρική για το Δεκέμβρη προκειμένου να δοκιμαστούμε στις περικοπές και στη συνέχεια «να γίνουν στάχτη όλα». Προσανατολίζονται να ζητήσουν από τους  εν ενεργεία συναδέλφους, με εκβιαστικό τρόπο να αποδεχθούν την ένταξή του ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ. Με την απειλή ότι ο ΛΕΠΕΤΕ θα οδηγηθεί σε ξαφνικό θάνατο, αφού η διοίκηση της Εθνικής δεν δίνει χρήματα, «ας πάμε στο ETEΑΕΠ, για να σώσουμε ότι μπορούμε». Κρύβουν ότι με αυτόν τον τρόπο σώζουν τον Φραγκιαδάκη  (που θα δίνει ελάχιστες εισφορές) και οδηγούν σε δραματική μείωση τις επικουρικές, σκάβοντας το λάκκο και για το ΤΥΠΕΤ με τη δραστική μείωση των εσόδων του.
Πρόκειται για απαράδεκτη μεθόδευση. Αντί να προχωρήσουν σε ουσιαστικούς αγώνες με δυναμικές συγκεντρώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια, προχωράνε στο να ξεπουλήσουν τον ΛΕΠΕΤΕ για να σώσουν τους τραπεζίτες και τους δανειστές. Αρνούνται να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, όπου οι συνάδελφοι θα συζητήσουν συλλογικά και θα αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες, και όχι βέβαια με παρέλαση νομικών και παρατάξεων, όπως συνηθίζουν.
Καμία υποχώρηση.
Δεν παζαρεύουμε τα χρήματα που μας χρωστάει η διοίκηση της Τράπεζας, δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας. Καμία υποχώρηση από τον στόχο που ενώνει όλους τους συναδέλφους. Να πληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στο ΛΕΠΕΤΕ, όπως ακριβώς έκανε από το 1949. Καμία συζήτηση με την τράπεζα. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που «έφαγαν» το Εφάπαξ από τους συναδέλφους, ότι θα βοηθήσουν να σωθεί ο ΛΕΠΕΤΕ. 

Εμπρός για ουσιαστικό αγώνα ΤΩΡΑ.
Η μεγαλύτερη από άλλες φορές συμμετοχή στις δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και οι μαζικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα έδειξαν ότι οι συνάδελφοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, θέλουμε να παλέψουμε. Από εκατοντάδες στόματα ακούγεται πλέον ότι η σύγκρουση χρειάζεται να κλιμακωθεί.

Κλιμάκωση του αγώνα σημαίνει:
·     Δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργία με διάρκεια στην Τράπεζα που να την νεκρώσει. Οι συνταξιούχοι μπορούμε να βοηθήσουμε ξεσηκώνοντας, με εξορμήσεις σε όλα τα καταστήματα, όλους τους συναδέλφους, για έναν μεγάλο αγώνα, με άνοιγμα του απεργιακού Ταμείου του συλλόγου. Αγώνα που να στριμώχνει  πραγματικά την κυβέρνηση και την διοίκηση της Εθνικής. Να απαιτήσουμε από την ΟΤΟΕ που κοιτάζει ατάραχη τις εξελίξεις, να προχωρήσει σε παντραπεζική απεργία.
·     Ενημέρωση, αξιοποίηση, κινητοποίηση όλων των σδ. εν ενεργεία και συνταξιούχων. Επιτροπές αγώνα, περιοδείες, κλιμάκια για εξορμήσεις, συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς και όλες στις πόλεις.  Επιστολή ενημέρωσης των πελατών.  Επικοινωνία με τους σδ των άλλων τραπεζών και των άλλων κλάδων που δέχονται την ίδια επίθεση.  Ο αγώνας μας είναι κοινός και χρειάζεται συντονισμός.
·     Να προχωρήσουμε σε Γενικές Συνέλευσεις το αργότερο μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη με θέμα «αγωνιστικές αποφάσεις για την σωτηρία του ΛΕΠΕΤΕ», για να αποφασίσουν συλλογικά και οργανωμένα οι συνάδελφοι για το μέλλον του Αγώνα.
·     Συμμετοχή όλων των συναδέλφων, εν ενεργεία και συνταξιούχων στην Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να πλημυρίσουμε τους δρόμους για να στείλουμε μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση και στην διοίκηση της Εθνικής όσο και στις συνδικαλιστικές μας ηγεσίας ότι ΕΜΕΙΣ θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ και όχι αυτοί. Είμαστε περισσότεροι, έχουμε το δίκηο.

Με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες μας στα χέρια των συναδέλφων μπορούμε να υπερασπίσουμε το δίκηο μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
https://aeaesete.blogspot.gr/