Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Επικαιροποιημένη ανακοίνωση Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα



ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ –ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά από ένα μήνα τελεσιγράφων, διαβουλεύσεων, παζαριών, συνεδριάσεων και αλλεπάλληλων άκαρπων νομικών ενεργειών, ελάχιστα έχουν αλλάξει τα πράγματα και ο αγώνας για την σωτηρία του Λογαριασμού Επικούρησης απαιτεί εγρήγορση.

Η διοίκηση Φραγκιαδάκη επιμένει στην αδιάλλακτη απόφασή της να «κλείσει» το ΛΕΠΕΤΕ και μέσω και των Μυλωνά και Φουρτούνη διαμηνύει ότι σκοπεύει να εντάξει όλο το προσωπικό στο ΕΤΕΑΕΠ και υπόσχεται να σχεδιάσει και ένα επαγγελματικό ταμείο.

Αντλεί θράσος από την κυβέρνηση που έχει συμφωνήσει στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM) για μείωση του κόστους λειτουργίας των τραπεζών, μέσω της περικοπής και των συντάξεών μας. Όμως, όλοι ξέρουμε ότι ο ΛΕΠΕΤΕ κτίστηκε με τις εισφορές μας, που τις έχουν καταχραστεί με τη διαχείριση που ασκούσαν οι διοικήσεις και οι παρατρεχάμενοί τους τα τελευταία ειδικά χρόνια και η σημερινή οικονομική του δυσπραγία είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών αποφάσεων για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της κλίκας που λυμαίνεται τις τράπεζες όλα τα χρόνια.

Καθοριστικό ρόλο στο να αποτραπεί μέχρι σήμερα η επιδίωξη της Διοίκησης της Εθνικής για να αποδεχτούμε τα τετελεσμένα παίζουν οι πολύ μαζικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, παρά τη λειψή τους οργάνωση και στήριξη από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΣΣΕΤΕ και ΣΥΕΤΕ, παρά τις διαφορές και τις διαφωνίες τους, αποδείχτηκαν και πάλι κατώτερες των περιστάσεων. Έχουν άλλωστε σοβαρό μερίδιο ευθύνης, όντας συνδιαχειριστές του ΛΕΠΕΤΕ όλα αυτά τα χρόνια, οπότε έχουν τους δικούς τους λόγους για την παρελκυστική τακτική που ακολουθούν. Έτσι, παρά και ενάντια στις διαθέσεις των συνταξιούχων, που μαζικά ανταποκρίνονται στα καλέσματα των συγκεντρώσεων και στις απεργίες, μας κρατούν στο περιθώριο, θεατές να παρακολουθούμε τις  εξελίξεις μέσα από τους χειρισμούς τους, χωρίς να προσδιορίζουν οποιαδήποτε συνέχεια ή/και κλιμάκωση του αγώνα, και μόνο η πίεση αυτών των μαζικών κινητοποιήσεων τους έχει μέχρι στιγμής αποτρέψει να ξεπουλήσουν τους αγώνες των συνταξιούχων.

Έχοντας αποδεχτεί εξαρχής το «διάλογο» με τα τελεσίγραφα της Διοίκησης, είναι σαφές ότι τρομάζουν στο ενδεχόμενο να εκφραστεί και να ακουστεί διαφορετική γνώμη από τη δική τους για την οργάνωση του αγώνα. Αρνούνται να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, όπου οι συνάδελφοι θα συζητήσουν συλλογικά και θα αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες, και όχι βέβαια με παρέλαση νομικών και παρατάξεων, όπως συνηθίζουν. Και αρνούνται να δημοσιοποιήσουν τα οικονομικά στοιχεία για τη διαχείριση των οικονομικών του ΛΕΠΕΤΕ, όπως τους ζητήθηκε με υπογραφές συναδέλφων.

                                                             Καμία υποχώρηση.

Δεν παζαρεύουμε τα χρήματα που μας χρωστάει η διοίκηση της Τράπεζας, δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας. Καμία υποχώρηση από τον στόχο που ενώνει όλους τους συναδέλφους: Να πληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στο ΛΕΠΕΤΕ, όπως ακριβώς έκανε από το 1949. Καμία συζήτηση με την τράπεζα. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που «έφαγαν» το Εφάπαξ από τους συναδέλφους, ότι θα βοηθήσουν να σωθεί ο ΛΕΠΕΤΕ. 

Εμπρός για ουσιαστικό αγώνα ΤΩΡΑ

Ο αγώνας μας για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να οργανωθεί και να κλιμακωθεί. Κλιμάκωση του αγώνα σημαίνει:

·     Δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργία στην Τράπεζα που να την νεκρώσει. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να δώσουμε από κοινού τη μάχη που θα στριμώχνει  πραγματικά την κυβέρνηση και την διοίκηση της Εθνικής. Να απαιτήσουμε επίσης την ουσιαστική στήριξη και παρέμβαση της ΟΤΟΕ που μέχρι τώρα κοιτάζει ατάραχη τις εξελίξεις.

·     Ενημέρωση, αξιοποίηση, κινητοποίηση όλων των σδ. εν ενεργεία και συνταξιούχων. Επιτροπές αγώνα, περιοδείες, κλιμάκια για εξορμήσεις, συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς και όλες στις πόλεις. 

·     Να προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις το αργότερο μέχρι τέλος Δεκέμβρη για να αποφασίσουν συλλογικά και οργανωμένα οι συνάδελφοι για το μέλλον του Αγώνα.

·     Συμμετοχή όλων των συναδέλφων, εν ενεργεία και συνταξιούχων στην Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να πλημμυρίσουμε τους δρόμους για να στείλουμε μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση και στην διοίκηση της Εθνικής όσο και στις συνδικαλιστικές μας ηγεσίας ότι ΕΜΕΙΣ θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ και όχι αυτοί. Είμαστε περισσότεροι, έχουμε το δίκιο.

                                                   

Με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες μας στα χέρια των συναδέλφων μπορούμε να υπερασπίσουμε το δίκιο μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ.



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

https://aeaesete.blogspot.gr/