Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Για τη συνάντηση ΣΣΕΤΕ με την κυβέρνηση

το δέντρο έξω από το Κεντρικό
Αποκαλυπτική για τη στάση και τις προθέσεις της κυβέρνησης είναι τα  όσα αναφέρει το δελτίο τύπου του ΣΣΕΤΕ για τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Δραγασάκη, τον υφυπουργό Εργασίας Πετρόπουλο και τη βουλευτή Χ. Καφαντάρη.
Σύμφωνα με αυτό, οι κυβερνητικοί ιθύνοντες αποποιούνται των ευθυνών τους και απλώς μεταφέρουν τι τους λέει ο Φραγκιαδάκης. Ο οποίος, επίσης, λέει ότι κάνει, ότι τον αφήνει ο SSM. Άπαντες, λοιπόν, είναι ανευθυνοϋπεύθυνοι για το έγκλημα. 
Αλλά, είπαν και κάτι ακόμα οι κυβερνητικοί, "Πρότειναν για να αρθεί το αδιέξοδο να ανοίξει ο διάλογος μεταξύ Διοίκησης και Συλλόγων ενώ επισήμαναν ότι η εμμονή εξεύρεσης μόνης λύσης στο πλαίσιο του ‘εγγυημένου παροχών ΛΕΠΕΤΕ’ εντείνει το αδιέξοδο". 
Δηλαδή, θέλουν να αποδεχτούμε να πάμε να συζητήσουμε πόσο θα μας κόψουν την επικούριση και να το κάνουν με τη συναίνεση των συνδικαλιστών. Άρα, και η κυβέρνηση παίρνει θέση. Όλοι μαζί "Τράπεζα, κυβέρνηση, Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ" έχουν κάτι πιο βαθύ που τους ενώνει, να υλοποιήσουν τα σχέδια για την καταβαράθρωση μισθών, συντάξεων, εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για να θησαυρίζουν οι ολιγάρχες.
Και κάποιοι κάνουν ακόμα ότι δεν καταλαβαίνουν. Ή καταλαβαίνουν, αλλά το παίζουν με το μέρος μας, όπως ακούσαμε και από μέλος του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ που μας νουθετούσε από το μικρόφωνο στις 21/12 λέγοντας μας να σκεφτούμε το πως θα είναι βιώσιμος ο ΛΕΠΕΤΕ και με περικοπές εντός του.