Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Το δελτίο τύπου του ΣΣΕΤΕ και η επιχείρηση καθησυχασμού μας


Παρά τη βροχή μαζική ήταν η συγκέντρωση στις 10/12 που κάλεσε ο Συντονισμός, η Πρωτοβουλία και άλλες συλλογικότητες έξω από το Υπουργείο Εργασίας κατά τη συνάντηση του ΣΣΕΤΕ με την Τράπεζα και το Υπουργείο. 
Σύμφωνα με τα όσα καταλαβαίνουμε από το δελτίο τύπου του ΣΣΕΤΕ  ημ. 12/12 στη συνάντηση  των προεδρείων του ΣΣΕΤΕ, ΣΥΕΤΕ κλπ με την Τράπεζα και το Υπουργείο (υφυπουργό Μηταράκη), η Εθνική εκπροσωπήθηκε από το διευθυντή των Νομικών Υπηρεσιών και όχι από το Μυλωνά ή άλλο διοικητικό στέλεχος. Ο υφυπουργός κάλυπτε τη διοίκηση της Τράπεζας, δικαιολογούσε τη μη παροχή του ΛΕΠΕΤΕ ως προϊόν οικονομικής αδυναμίας της Τράπεζας και μιλώντας για λογαριασμό της, για λογαριασμό της κυβέρνησης και του Άρειου Πάγου αναφέρθηκε σε περαιτέρω μείωση της επικουρικής παροχής 8%, χορήγησή της μέσω του ΕΤΕΑΕΠ και αυτή η ρύθμιση θα περιληφθεί σε μελλοντικό νομοσχέδιο. Οι συνδικαλιστές «αντέδρασαν έντονα», εξάντλησαν την απαιτητικότητά τους αυτά  να δοθούν γραπτά και έφυγαν.
Η πρόθεση της κυβέρνησης να θάψει το ΛΕΠΕΤΕ και να περάσουμε μόνιμα στο ΕΤΕΑΕΠ με ποσοστά αναπλήρωσης και βάση υπολογισμού που επιφέρουν πολύ δραματικές μειώσεις είναι σαφής. Προφανώς, μετρούν την ενδοτικότητα της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας και τις δικές μας αντιδράσεις.
Όλες και όλοι στη συγκέντρωση στις 17/12 στον Άρειο Πάγο.