Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απολυμένους κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 11/12


Η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα στηρίζει το κάλεσμα του Συντονισμού Δράσεων για το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ στην απεργιακή συγκέντρωση των τραπεζοϋπάλληλων την Τετάρτη 11/12 στις 13.00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας και το παρακάτω ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο αγώνας σας μας αφορά όλους
Σε μια εποχή που τα δικαιώματα των εργαζομένων καταπατούνται βάναυσα από όσα υπέγραψαν κυβερνήσεις και εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές στα πλαίσια των μνημονίων, ο κλάδος των εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων στις τράπεζες, είναι στο στόχαστρο.
Οι επιθέσεις των εργοδοτών δείχνουν τις προθέσεις αλλά και τις συνέπειες για όλους μας.
1. Απολύσεις στην Εθνική, ξεκινώντας από τον πιο εύκολο στόχο. Τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας δανειζόμενου προσωπικού.
Η απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε την Παρασκευή 29/11 έδειξε τη δυναμική που έχουν οι εργαζόμενοι όταν παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Ο εργοδότης προσέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου η απεργία να κηρυχθεί  παράνομη και καταχρηστική, ως μόνο τρόπο να την εμποδίσει. Η απεργία ανεστάλη, στη συνείδηση όλων όμως καταγράφηκε ο τρόπος και ο δρόμος για έναν αγώνα που θα συνεχιστεί.
2. Απολύσεις και απειλές στους εργαζόμενους στο RBU της Τράπεζας Πειραιώς, που δεν αποδέχτηκαν την εκβιαστική αλλαγή στη σχέση εργασίας με μεταφορά τους στην ιδιωτική εταιρεία ξένων συμφερόντων, που αγόρασε τη διαχείριση των κόκκινων δανείων της Τράπεζας Πειραιώς.
ΕΜΕΙΣ, οι συνταξιούχοι της Εθνικής που αγωνιζόμαστε ήδη δυόμιση χρόνια για να σώσουμε τις εισφορές μας απέναντι στην ξεκάθαρη πρόθεση κυβερνήσεων και τραπεζιτών για την κατάργηση του λογαριασμού επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ)

ΕΜΕΙΣ, ως συνταξιούχοι και μέλη της κοινωνίας που αντιμετωπίζει συνολικά βίαιη φτωχοποίηση και απειλή υποβάθμισης σε όλους τους τομείς της ζωής μας, την δική μας και των παιδιών μας. Την υπονόμευση του φορέα υγείας μας, αλλά και την κοινή για όλους μας απειλή υποβάθμισης κάθε δωρεάν δημόσιου αγαθού, στην Υγεία, την  Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση  την πρόνοια, με το ξεπούλημα – μέσω χαριστικής ιδιωτικοποίησης- των κοινωνικών αγαθών, ΔΕΗ, Νερό, φυσικό αέριο, συγκοινωνίες.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ.
Ο αγώνας σας μας αφορά όλους.
Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγώνα που γίνεται για την προάσπιση του δικαιώματος όλων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά, με ίσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις. Είμαστε ενάντια στις απολύσεις των υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς και τις δυσμενείς μεταβολές των εργασιακών τους σχέσεων. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων της Εθνικής Τράπεζας.
Οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη των τραπεζών.
Των τραπεζών που σώθηκαν με τα λεφτά όλου του ελληνικού λαού με τις ανακεφαλαιοποιήσεις που μας επέβαλαν τα μνημόνια και τώρα απειλούν τις ζωές μας με απολύσεις-πλειστηριασμούς σπιτιών και μείωση των συντάξεων με την κλοπή των εισφορών του ΛΕΠΕΤΕ των ίδιων των υπαλλήλων τους.
Όλοι μαζί θα νικήσουμε.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Συντονισμός Δράσεων για το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας