Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις τράπεζες για τις απολύσεις

Στις 11/12 πραγματοποιήθηκε η 24 ωρη απεργία στις τράπεζες για τις 24 απολύσεις στην Πειραιώς. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγαλύτερη από προηγούμενες απεργίες, πολλά καταστήματα και μεγάλες μονάδες εσωτερικών διαδικασιών δεν λειτούργησαν. Η απεργία δεν ακούστηκε και δεν προβλήθηκε γενικά από τα ΜΜΕ, η ΟΤΟΕ την προκήρυξε αναγκαστικά.
Το πρωί υπήρχε περιφρούρηση σε αρκετούς χώρους. Η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Εργαζόμενων και Συνταξιούχων Εθνικής στάθηκε στο πλευρό των εν ενεργεία συναδέλφων της Πρότασης Προοπτικής που είχαν απεργιακή παρουσία μέχρι και τις 13.00 έξω από το Κατάστημα της πλ. Συντάγματος της Εθνικής Τράπεζας και το Κτίριο εσωτερικών  υπηρεσιών της οδ. Καραγιώργη Σερβίας. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική και δεν μπήκε κανένας εργαζόμενος, ενώ δεν λειτούργησε ούτε το ηλεκτρονικό κατάστημα ibank της πλατείας Συντάγματος. 

Στη συνέχεια έγινε η συγκέντρωση υπό βροχή στις 13.00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΤΟΕ δεν άφησε να διαβαστεί το ψήφισμα αλληλεγγύης στους απολυμένους του Συντονισμού δράσεων για το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ.

Η Πειραιώς στην 3μερή συνάντηση με το Υπουργείο και την ΟΤΟΕ εμφανίστηκε ανένδοτη για τις απολύσεις και δήλωσε ότι θα υπάρχει και συνέχεια. Ορίστηκε επόμενη 3μερής για τις 19/12 και η ΟΤΟΕ εξαγγέλει ως κλιμάκωση στάση εργασίας σε χώρο της Τράπεζας Πειραιώς τη Δευτέρα και σε άλλο χώρο την Τρίτη.