Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Εξώδικο για να μη μεθοδευτεί συμφωνία από το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ

Εξώδικο παραδόθηκε στις 9/12 στο Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, ως μια ακόμα προσπάθεια, να μην επιτραπεί μεθόδευση για  συμφωνία ΣΣΕΤΕ με την τράπεζα και την κυβέρνηση βλαπτική για τα συμφέροντά μας, ενόψει της 3μερούς συνάντησης που θα γίνει στις 10/12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας. Μια συμφωνία που θα επηρεάσει και την απόφαση της αίτησης αναίρεσης της Εθνικής κατά της θετικής απόφασης για το ΛΕΠΕΤΕ που συζητείται στον Άρειο Πάγο στις 17/12.
Η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα στήριξε και αυτή την προσπάθεια.  
Παρακάτω το κείμενο του εξωδίκου. 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

ΚΑΤΑ



Του Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΉΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΛΟΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Δραγατσανίου αριθμός 8 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τυγχάνουμε συνταξιούχοι της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και μέλη σας. Έφτασε σε γνώση μας ότι εξελίσσονται διαπραγματεύσεις μεταξύ του αρμοδίου Υπουργείου Εργασίας και των Συλλόγων Εργαζομένων και Συνταξιούχων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, με απώτερο στόχο την τροποποίηση του ν.4618/2019, με τον οποίο οι δικαιούχοι της μηνιαίας επικούρησης του ΛΕΠΕΤΕ υπήχθησαν μεταβατικά στο ΕΤΕΑΕΠ μέχρι αμετάκλητης κρίσης των Δικαστηρίων της χώρας επί της εν λόγω διμερούς διαφοράς.

Επειδή συμμετέχετε και στην Διαχειριστική Επιτροπή του ΛΕΠΕΤΕ, σας αναφέρουμε ξανά όπως γνωρίζετε ότι η εν λόγω διαφορά με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ δεν έχει κριθεί αμετάκλητα από τα Δικαστήρια.

Επίσης, σας αναφέρουμε ότι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου τον Απρίλιο του 2019 καταψηφίστηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2018 και μέχρι και σήμερα υφίσταται η κατάσταση αυτή, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να υπάρχει μία αναντιστοιχία απόψεων μεταξύ του Σωματείου και των μελών του.


Να απέχετε από οποιαδήποτε συμφωνία για την υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ, αφενός γιατί δεν έχει κριθεί η υπόθεση αμετάκλητα από την Ελληνική Δικαιοσύνη και αφετέρου ως προαναφέραμε έχουν ουσιαστικά και τυπικά καταψηφιστεί οι απολογισμοί του έτους 2018 με οποιεσδήποτε τυχόν συνέπειες του γεγονότος αυτού.


Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

Ότι στην αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στην άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Πληρεξούσια και αντίκλητο ορίζουμε την Σταυρούλα Μαυροματίδου του Γεωργίου, δικηγόρο και κάτοικο Αθηνών, οδός Ακαδημίας αριθμός 72, τηλ.2103844368.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα, σε κάθε ένα που αυτή απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας το κείμενό της ολόκληρο στην έκθεση που θα συντάξει για την επίδοση.

Αθήνα 09.12.2019

                               Η πληρεξούσια δικηγόρος

 Αθήνα 09.12.2019
Η πληρεξούσια δικηγόρος

Υπογραφουν οι:
Μαρια Θ. Μποζώνα
Αγγελικη Α. Λαβδα
Ιωαννης Α. Μυλωνας
Νικος Γ. Αμανακης
Γαζης Ν. Δημητριος
Ουρανια Δ. Δ.Θεοδοσοπουλου
Ιωαννα Α. Παυλοπουλου
Αθηνα Ε.Τσιρακακη
Μαρια Π. Δεγλερη
Μαρια Ε. Μπικακη
Μανολης Καυκαλας.