Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Απαιτούμε άμεση προκήρυξη εκλογών στο ΣΣΕΤΕ. Κοινή ανακοίνωση

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ :

        ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΕΙ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

        ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

 

 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΜΕΝΟ Δ.Σ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ζούμε πρωτόγνωρα άσχημες καταστάσεις με τα μνημόνια, την πανδημία, τη μείωση των συντάξεων, την φαλκίδευση του ΛΕΠΕΤΕ, την αναποτελεσματικότητα του ΤΥΠΕΤ, την αφαίρεση δικαιωμάτων, την επέλαση των εργολάβων και των εισπρακτικών εταιρειών, την έξαρση της ακρίβειας κτλ.. Οι μόνοι που επωφελούνται είναι η κυρίαρχη οικονομική ελίτ και οι λακέδες της, που κάθε φορά μετατρέπουν την κρίση σε ευκαιρία σε βάρος των πολλών, πλουτίζουν από την κερδοσκοπία, την εκποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και την εξάπλωση της φτώχιας. Η εκάστοτε πολιτική εξουσία φροντίζει για τα ιερά συμφέροντα της οικονομικής ελίτ, των «επενδυτών», των funds, των τραπεζών. Παράλληλα στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, τον αχαλίνωτο ανταγωνισμό στο πλαίσιο της ανεξέλεγκτης αγοράς.

Μαζί με το ζοφερό παρόν, μας προετοιμάζουν και για ένα χειρότερο μέλλον. Ο νόμος που ψήφισαν για τα ασφαλιστικά ταμεία θα εξανεμίσει την επικούρηση του ΕΦΚΑ, ενώ ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά καταβαραθρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις και ποδηγετεί τις συνδικαλιστικές λειτουργίες, ενώ εισάγει απρόσωπες ηλεκτρονικές διαδικασίες, με ολέθριες συνέπειες και για εμάς στους συνταξιούχους.

Απέναντι σε όλα αυτά δεν έχουμε ένα Σύλλογο, που να αποτελεί εργαλείο για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Με το σημερινό ΔΣ ο σύλλογος αποδεικνύεται χρήσιμος μόνο για τη διοίκηση της τράπεζας, αφού συνέβαλε και στη μεθόδευση διάλυσης του ΛΕΠΕΤΕ. Οι συνάδελφοι δεν δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη, μαζικά το αποστρέφονται και εκατοντάδες διαγράφονται. Έχει απαξιωθεί. Είναι αναντίστοιχος με τις διαθέσεις των συναδέλφων, όπως εκφράστηκαν με: την απόφαση της Γ.Σ. 11/4/2019, τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα και του Συντονισμού Δράσεων, τη θετική εμπειρία των καταλήψεων, των αποκλεισμών, των κινητοποιήσεων στα δικαστήρια, τη μαζική παρουσία στις διαδηλώσεις.

Το Δ.Σ. έχει εκλεγεί τον Αύγουστο του 2017 και η 3ετής θητεία του έχει λήξει, ακόμα και τυπικά, από πέρυσι. Οι απολογισμοί του έχουν καταψηφιστεί από την Γεν. Συνέλευση του Απριλίου του 2019 και όφειλε από τότε να έχει παραιτηθεί και να έχει προκηρύξει εκλογές. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. που στηρίζει το προεδρείο, απόλυτα συνεπής στην ασυνεπή στάση της απέναντι στη θέληση των συναδέλφων, δεν προχώρησε στην προκήρυξη εκλογών το 2019. Εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια και τους περιορισμούς της πανδημίας του 2020-αρχές 2021 και δεν προχώρησε παρά τη λήξη της θητείας της σε εκλογές. Τώρα όμως δεν έχει καμιά δικαιολογία. Οι περιορισμοί για συνελεύσεις και εκλογές πολυάριθμων σωματείων έχουν εκπνεύσει και μπορούν να συγκαλούνται με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Ήδη ο ΣΥΕΤΕ, η ΟΣΤΟΕ κ.α. προχώρησαν σε εκλογές.

Αντ’ αυτού η πλειοψηφία του Δ.Σ. προσκολλημένη στις καρέκλες της, δεν ανακοινώνει την πρόσκληση Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης. Μεθοδεύει το διορισμό Δ.Σ. από τα δικαστήρια (που θα πάρουν υπόψη τους, για το συσχετισμό, τα αποτελέσματα των εκλογών του 2017) ώστε να είναι πάλι οι ίδιοι «ημέτεροι» στο Δ.Σ. Καθυστερεί για να περάσει και το 2021, για να κάνει τη Γ.Σ. και τις εκλογές ηλεκτρονικά σύμφωνα με το νέο νόμο, ώστε να αποφύγει τη δημόσια λογοδοσία και να μεθοδεύσει και τους νέους τρόπους νοθείας των αποτελεσμάτων. Δεν μας ξεγελούν τα δελτία τύπου με: α) τις δήθεν προθέσεις των 10 στα κλειστά Δ.Σ. και τις αόριστες αναφορές τους για προκήρυξη Γ.Σ. (χωρίς προσδιορισμό ημερομηνίας και προετοιμασία), β) τις οδηγίες στην εξελεγκτική επιτροπή να προχωρήσει στη σύνταξη της έκθεσης ελέγχου και γ) τη μεθόδευση ανάθεσης του ελέγχου σε ορκωτούς λογιστές για να κερδίσουν περισσότερο χρόνο.

 Όμως, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΤΕ ανήκει στα μέλη του, δεν είναι παραμάγαζο των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών. Δεν αδιαφορούμε για την πορεία του ΣΣΕΤΕ. Μπορούμε να τον κάνουμε πραγματικό εκφραστή των συμφερόντων των συνταξιούχων και όχι εργαλείο της διοίκησης της τράπεζας και της εκάστοτε κυβέρνησης. Η σημερινή πλειοψηφία του Δ.Σ. έχει ηθική, πολιτική, νομική και ποινική ευθύνη για την μη προκήρυξη άμεσα των εκλογικών διαδικασιών.

Να εκφραστούν εδώ και τώρα οι πραγματικές διαθέσεις και η θέληση των συναδέλφων μας προς μια αγωνιστική-κινηματική κατεύθυνση για να αντιμετωπίσουμε τις σε βάρος μας επιθέσεις και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας σε συντάξεις, ΛΕΠΕΤΕ, ΤΥΠΕΤ, κλπ. Εμείς οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ δεν είμαστε προνομιούχοι. Αποτελούμε τμήμα της μεγάλης ομάδας των συντ/χων της χώρας μας και του λαού και πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε μας. Γιατί η ισχύς εν τη ενώσει.

Δεν παραχωρούμε τα δικαιώματά μας. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΤΕ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ