Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Για τις μεθοδεύσεις με το συνέδριο της ΟΣΤΟΕ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ
 

Πληροφορηθήκαμε ότι στις 14 και 15 Οκτώβρη 2021 προγραμματίζεται να διεξαχθεί το 39ο συνέδριο της Ο.ΣΤ.Ο.Ε.

Είναι πανθομολογούμενο ότι το ΔΣ της ΟΣΤΟΕ έλαμψε με την απουσία του από τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων της Εθνικής για το ΛΕΠΕΤΕ και ούτε έκανε κάποιου άλλους είδους δράση για στήριξη του αγώνα που δόθηκε. Οι δυνάμεις που συγκροτούν την πλειοψηφία του είναι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Βέβαια και το ίδιο το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ, με ευθύνη των παρατάξεων που συγκροτούσαν την πλειοψηφία του (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ), δεν είχε αγωνιστικό προσανατολισμό για την υπεράσπιση του ΛΕΠΕΤΕ και μόνο κάτω από την πίεση όσων επιμέναμε οργάνωσε κάποιες κινητοποιήσεις για το θεαθήναι,  που αποδείχτηκαν μαζικότατες ξεπερνώντας τις προβλέψεις του, αλλά δεν τις συνέχισαν.

Τα τελευταία χρόνια ο ΣΣΕΤΕ δεν κατέβαλε τις συνδρομές προς την ΟΣΤΟΕ και έτσι δεν συμμετείχε στις διαδικασίες του, ούτε στο προηγούμενο συνέδριο του και υπήρχε μια συνεχής διαμάχη για το θέμα και το ύψος των οφειλών.

Στο επικείμενο συνέδριο της ΟΣΤΟΕ, παρότι δεν έχει δημοσιευτεί κάποια σχετική απόφαση του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ, ενημερωθήκαμε  ότι μεθόδευαν την πληρωμή των οφειλών ή μέρους αυτών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο.

Είναι σωστό όλοι οι Σύλλογοι των συνταξιούχων των τραπεζών να στηρίζουν και να συμμετέχουν στην Ομοσπονδία, όπως και σε γενική συνομοσπονδία με όλους τους συνταξιούχους για να συντονίζονται και οργανώνονται οι αγώνες για τα δικαιώματά μας, καθώς και τις κοινές δράσεις με το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων.

Αλλά, η θητεία του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ έχει λήξει εδώ και ένα έτος και επίσης, λόγω της στάσης του ακόμα και πριν από τη λήξη της θητείας του έχει καταψηφιστεί, άρα έχει εκπέσει και η μόνη δικαιοδοσία που έχει είναι η προκήρυξη εκλογών. Οι συσχετισμοί που υπήρχαν από τις εκλογές που έγιναν πριν 5 χρόνια δεν εκφράζουν τη βάση των συνταξιούχων μελών του ΣΣΕΤΕ ούτε για το ΔΣ, ούτε για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΣΤΟΕ.

Η μόνιμη σωστή και μόνιμη λύση είναι

-        να προκηρυχτούν εκλογές του ΣΣΕΤΕ για το ΔΣ και τα άλλα όργανα και να εκλεγούν νέοι αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΟΣΤΟΕ 

 -        το συνέδριο της ΟΣΤΟΕ νομιμοποείται και αντιπροσωπεύει τους συνταξιούχους όλων των τραπεζών μόνο αν αναβληθεί και διεξαχθεί με αντιπροσώπους που έχουν πρόσφατη ανάδειξη από εκλογική διαδικασία και εκφράζονται οι συνταξιούχοι όλων των τραπεζών σε καμιά περίπτωση αν συμμετάσχουν σε αυτό σύνεδροι που δεν αποτελούν πραγματικούς αντιπρόσωπους μας.