Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Πέμπτη 16/12, στις 12.30 μμ πλ. Κλαυθμώνος-Κοινό κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό

ΠΕΜΠΤΗ 16/12 στις 12.30 μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2022

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

     Εισάγεται στη βουλή για ψήφιση ο νέος προϋπολογισμός για το 2022. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που κλιμακώνει τις περικοπές σε βάρος των αναγκών συνταξιούχων και εργαζομένων, προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. να παρουσιάσει πλεονάσματα την επόμενη χρονιά για την οικονομική ελίτ και τους ξένους.

     Ενδεικτικό για το σφαγείο που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι ότι στο σχέδιο του προϋπολογισμού οι  περικοπές στην Υγεία για την επόμενη χρονιά αγγίζουν τα  800 εκατ. ευρώ που προστίθενται στα 650 εκατ. ευρώ που έκοψαν την προηγούμενη χρονιά. Και όλα αυτά σε περίοδο που η πανδημία κλιμακώνεται με όλες τις νέες μεταλλάξεις της. Είναι ένας προϋπολογισμός πρόκληση για όλους τους πολίτες και το συνδικαλιστικό  κίνημα της χώρας μας και έχουμε την υποχρέωση σ’ εμάς και στις οικογένειες μας να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε τη ψήφισή του.

     Παράλληλα δεν ξεχνάμε ότι η Εθνική Τράπεζα προκλητικά ανακοίνωσε για τους πρώτους εννιά μήνες του 2021 αύξηση των οργανικών εσόδων της κατά 49% και κέρδη 714 εκατ. ευρώ! Κι επειδή δεν τους έφτανε ο ΛΕΠΕΤΕ που με τις αποφάσεις τους αλλά και διαδοχικούς νόμους σε συνεργασία με διαδοχικές κυβερνήσεις τους έφεραν κέρδη βυθίζοντας στα χρέη τους νόμιμους δικαιούχους του, δηλαδή εμάς τους συνταξιούχους, οι δαπάνες για το προσωπικό της τράπεζας, μειώθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση. Λιγότερο και πιο φτηνό προσωπικό, εκτίναξη των κερδών. Να η «μαγική» φόρμουλα της «ανάκαμψης». Και φυσικά ούτε λόγος για την απόδοση των κινήσεων του ΛΕΠΕΤΕ, ούτε για το σωστό υπολογισμό, αντί της κλοπής, των συντάξεων.

     Ακόμα με τη νέα, εκβιαστική εθελουσία έξοδο που  βρίσκεται σε εξέλιξη στοχοποιούνται οι υπάλληλοι και τα στελέχη της ΕΤΕ στο δίκτυο, οι ταμίες κ.α. που έχουν την ατυχία να είναι 50 ετών αλλά θέλουν για σύνταξη καμιά 10ετία και παραπάνω και οι υποχρεώσεις τους τρέχουν καθώς και οι Συνάδελφοι που έχασαν την οργανική τους θέση λόγω κατάργησης καταστημάτων και υπηρεσιών.

     Αλλά και πέρα από τις τράπεζες, το κυνήγι του κέρδους γίνεται πιο αιματηρό. Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς από εργατικά «ατυχήματα» στην COSCO, στους ντελιβεράδες, στις εργολαβίες της ΔΕΗ, του Μετρό και σε κάθε κλάδο όπου οι ιδιωτικοποιήσεις στρώνουν το δρόμο για παραβίαση κάθε μέτρου προστασίας των εργαζόμενων και για την περαιτέρω εξαθλίωση τους.

     Και βέβαια, σαν επιστέγασμα του κυβερνητικού έργου βιώνουμε το μακάβριο το ρεκόρ των ημερήσιων θανάτων από την πανδημία που έφτασε τους 116 και ανεβαίνει! Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα σε σύγκριση με τον πληθυσμό της. Με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνάνε τις 7.000, η κυβέρνηση επιμένει στην αναστολή για 7.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Αυτές οι εκατόμβες είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης που χρησιμοποιεί την πανδημία για να καταργήσει εργασιακά δικαιώματα αιώνων μαζί με πρόνοιες μετατρέποντας τα κοινωνικά αγαθά σε μπίζνες εργολαβικών συμφερόντων. Μιας κυβέρνησης η οποία δεν διαθέτει χρήματα για ΜΕΘ, μέσα μαζικών μεταφορών και  σχολικών αιθουσών και αντί για υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς προσλαμβάνει αστυνομικούς για να χτυπούν τους πολίτες της χώρας μας και ιερείς για να τους θάβουν.

     Όλοι εμείς οι συνταξιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι δεν είμαστε αναλώσιμοι. Γι’ αυτό απαιτούμε τον σεβασμό της πολύχρονης και πολυσήμαντης προσφοράς μας και διεκδικούμε να μας εξασφαλίζουν οι κυβερνήσεις που μας φορολογούν αγρίως μια αξιοπρεπή τρίτη ηλικία.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΊΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΣΤΗΝ     ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

  ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ16ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΤΕ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ