Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ανατροπές συσχετισμών στη συνέλευση του ΣΣΕΤΕ, αποτελέσματα, φωτο και βίντεο

Με μαζικότερη  συμμετοχή από κάθε προηγούμενη φορά πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνέλευση του ΣΣΕΤΕ την Πέμπτη 11/4/2019 στο Κάραβελ. Υπέγραψαν για παρουσία 2.160 συνταξιούχοι.
Στη συνέλευση ψηφίστηκε πρόεδρος διαφορετικός από τον πρόεδρο που πρότεινε η πλειοψηφία του ΔΣ, γεγονός που από μόνο του προδίκαζε το αρνητικό κλίμα απέναντι στο Δ.Σ., πράγμα που επιβεβαιώθηκε τόσο στη βασική ψηφοφορία, όσο και στα επιμέρους ψηφίσματα. Συγκεκριμένα καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός με ΟΧΙ 1.214, ποσοστό 70%, ΝΑΙ 454, Άκυρα 63, Λευκά 46. Για τον οικονομικό απολογισμό ψήφισαν ΟΧΙ 989, ποσοστό 60%, ΝΑΙ 687, Άκυρα-Λευκά 92. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ΣΣΕΤΕ που καταψηφίζεται και ο οικονομικός απολογισμός, όπως επίσης ότι είχαμε ζωντανά κατά την εξέλιξη της συνέλευσης τη δήλωση παραίτησης του Προέδρου ΔΣ Πορτούλα!

Σημαντική ήταν επίσης η επιτυχία του πιο αγωνιστικού κομματιού ανάμεσα στους συνταξιούχους που πέτυχε την υπερψήφιση πρότασης για πανελλαδική κινητοποίηση στις 9/5  και τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα για την οργάνωσή της.
Η συνέλευση κατέδειξε ότι υπάρχει ισχυρή διάθεση των συναδέλφων για συνέχιση του αγώνα υπεράσπισης του ΛΕΠΕΤΕ και αλλαγή των συσχετισμών στο Δ.Σ. και κατέγραψε την ήττα των υπερμάχων του ψευτοδιαλόγου, της (άνευ περιεχομένου) "διαπραγμάτευσης" και της υπαγωγής στο ΕΤΕΑΕΠ.





Παρακάτω το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη συνέλευση


ΠΡΟΤΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
              Αθήνα, 11 Απριλίου 2019

Συνάδελφοι,
Ένας σύλλογος με 16.500 ιστορικά μέλη που με τους αγώνες τους κατάφεραν να χτίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις για όλους τους εργαζόμενους.
Στο κέντρο μιας επίθεσης που μας ταλανίζει 18 ολόκληρους μήνες.
Στο στόχαστρο δύο μεγάλες κατακτήσεις μας που αφορούν τις ζωές μας πληρωμένες μέχρι δεκάρας από τις εισφορές μας.
ΛΕΠΕΤΕ και ΤΥΠΕΤ στο στόχαστρο.
Ο Λογαριασμός μας είναι θωρακισμένος και ο μόνος τρόπος είναι να συναινέσουμε εμείς στην κατάργησή του, συναινώντας ετσι στην οικονομική μας αυτοκτονία.
Η Τράπεζα ήταν και είναι ο διαχειριστής του Λογαριασμού εδώ και 70 χρόνια και βάσει του νόμου υποχρεούται να καταβάλει όσα προβλέπονται στο καταστατικό του μαζί με τις δικές μας εισφορές και επιπλέον, βάσει του ν.3620/2007, υποχρεούται να καλύπτει εξ ολοκλήρου το κόστος δαπάνης των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου του προσωπικού της για τις επιπτώσεις που προκάλεσαν στον λογαριασμό επικούρησης.
Οι φωνές για την υπαγωγή μας στον ΕΤΕΑΕΠ παρά την απόφαση του παρόντος ΔΣ για ΛΕΠΕΤΕ ΑΚΕΡΑΙΟ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΩΣ ΕΧΕΙ και οι διάφορες πρωτοβουλίες βρήκαν χώρο να εκδηλωθούν διαιρώντας το Σώμα λόγω της απουσίας των κινητοποιήσεών μας από τον προηγούμενο Μάρτη.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, από τη μεριά μας πληρώσαμε στο ακέραιο και πανάκριβα όλα τα χρόνια της υπηρεσίας μας και απαιτούμε να τηρηθεί από τη μεριά του εργοδότη μας η δική του υποχρέωση στο ακέραιο.
Παραμονές εκλογών με όλους ψηφοθηρικά να μας υπόσχονται, αιτούμαστε την οργάνωση μεγαλειώδους πανελλαδικής κινητοποίησης αντίστοιχης της περσινής, αμέσως μετά το Πάσχα και απαραίτητα πριν τις εκλογές προκειμένου να βάλουμε ΕΜΕΙΣ το κέντρο του αγώνα για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας μας στον ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ προς κάθε κατέυθυνση.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ και ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
Για τον λόγο αυτό
Καλούμε το ανώτατο σώμα της Γ.Σ. να λάβει απόφαση πανελλαδικής κινητοποίησης με:
Αποκλεισμό των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα
Αποκλεισμό των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας
Συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά ή Κλαυθμώνος
Πορεία στου Μαξίμου
Προτείνουμε για την πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 9 Μαΐου και ζητούμε να γίνει άμεση ψηφοφορία της πρότασης δια ανατάσεως των χειρών από το σώμα της συνέλευσης καθώς και εκλογή επιτροπής αγώνα που θα βοηθήσει στην οργάνωσή της.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.