Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Με ΜΑΤ και απαγόρευση εισόδου στους συνταξιούχους η συνέλευση του ΤΥΠΕΤ

Με ΜΑΤ και απαγόρευση εισόδου στους συνταξιούχους η συνέλευση του ΤΥΠΕΤ.
Επαναλήφθηκε το σκηνικό που είχαμε καταγγείλει και πέρυσι, αλλά σε πιο ακραία μορφή φέτος. Έξω από το κτίριο της Δραγατσανίου είχαν παραταχθεί δυνάμεις ΥΜΕΤ με εξοπλισμό αντιμετώπισης διαδηλώσεων (ασπίδες κλπ) και μαζί με αυξημένη παρουσία ανδρών από την ασφάλεια της Τράπεζας είχαν κλείσει την είσοδο στη συνέλευση του ΤΥΠΕΤ από νωρίς και άνοιγαν για να μπουν οι εν ενεργεία, αφού τους ενέκριναν οι άνδρες της ασφάλειας.
Όλα αυτά σε ένα τύποις αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο, στο οποίο οι συνταξιούχοι δίνουμε κανονικά τις εισφορές μας και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους εν ενεργεία.
Οι συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε απαιτήσαμε να παρακολουθήσουμε τη συνέλευση, αλλά όλοι οι εργοδοτικοί πρώην και νυν κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΣΥΕΤΕ που προσερχόταν κάλυψαν τον αποκλεισμό μας από τη συνέλευση και την εντολή της προέδρου του ΤΥΠΕΤ για την απαγόρευση και την κλήση της αστυνομίας. Φωτεινή εξαίρεση οι εν ενεργεία της Πρότασης Προοπτικής μαζί με τα μέλη τους στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ  που απαίτησαν να μπούμε μέσα και για αυτό τους απέκλεισαν και αυτούς για πολύ ώρα απέξω. Κατά την είσοδό τους μάλιστα όταν προσπάθησαν να μπουν και ορισμένοι συνταξιούχοι τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια και έκλεισαν μάλιστα μετά την καγκελόπορτα με λουκέτο. Η πρόεδρος του ΤΥΠΕΤ που πέρυσι είχε τελικά επιτρέψει την είσοδο, φέτος παρέμεινε ανένδοτη στην απόφαση της κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη συνέλευση, παρά το δημόσιο κάλεσμα και από εν ενεργεία συναδέλφους και από μια συνταξιούχο, που κατάφερε να περάσει μέσα στο σπρώξιμο με τα ΜΑΤ, ενώ πέρυσι είχε στο τέλος ανοίξει τις πόρτες. Κάθε χρονιά και χειρότερα. Το ΤΥΠΕΤ δεν είναι τσιφλίκι κανενός. 
Αυταρχισμός, απαγορεύσεις, κλειστές "συνελεύσεις" υπό την προστασία της αστυνομίας και της ασφάλειας της εργοδοσίας ενάντια στους συνταξιούχους είναι τα νέα ήθη των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Κατρακύλα προκειμένου να στηρίξουν τα σχέδια της τράπεζας για απαλλαγή από τις υποχρεώσεις της στο ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ. 
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας που κατακτήσαμε με αγώνες και κτίσαμε με τις εισφορές μας.