Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Ενημέρωση, βίντεο, φωτο από τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 6/6/2019

Με μαζική συμμετοχή συνταξιούχων έγινε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 10 πμ την Πέμπτη 6/6/2019 έξω από το Υπουργείο Εργασίας ενάντια στην εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα ψηφίσει τροπολογία για την ένταξη των συνταξιούχων στο ΕΤΕΑΕΠ, τον εκμηδενισμό της επικούρησης και την απαλλαγή της Τράπεζας από την υποχρέωση να καλύψει το λογαριασμό που καταθέταμε τις εισφορές μας για τον οποίο έχει ευθύνη ως διαχειριστής του.
Από τις 11.30 πμ άρχισε και προσέλευση από το Σύλλογο Συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας που διαμαρτύρονται για τις μεγάλες μειώσεις που υπέστησαν στην κύρια σύνταξη με τον επανυπολογισμό της, βάσει του ν. Κατρούγκαλου. 
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ συναντήθηκε με τον υπουργό, Τ. Πετρόπουλο και άκουσε τις προθέσεις του για το τι πρόκειται να νομοθετήσει, το οποίο δεν ήταν απολύτως ξεκάθαρο. 
Ανέφερε ότι  : θα καταθέσει τροπολογία, που μπορεί και να μην ψηφιστεί. Σε αυτήν δεν θα μας εντάσσει στο ΕΤΕΑΕΠ, αλλά αυτό θα έχει τη διαχείριση ενός ποσού 40 εκ. ευρώ που θα καταβάλλει η Τράπεζα και των εισφορών για το ΛΕΠΕΤΕ και με βάση μια αναλογιστική μελέτη θα μπορεί να χορηγεί επικούρηση μέσου όρου μικτών αποδοχών 360 ευρώ. Αλλά, σε αυτό θα υποχρεώνεται η τράπεζα ανάλογα και με την απόφαση του Άρειου Πάγου. Επίσης, ότι έχει πρόθεση να καταβληθούν και τα χρωστούμενα με βάση τους υπολογισμούς του.
Είναι φανερό ότι η τροπολογία στοχεύει όχι στην ικανοποίηση των συνταξιούχων, αλλά στην ικανοποίηση της τράπεζας που θέλει να μειώσει το εργοδοτικό μερίδιο για τις εισφορές της και να απαλλαγεί από τις ευθύνες της  για την παροχή της επικούρησης και για την κατάχρηση-κακοδιαχείριση των εισφορών των συνταξιούχων. 
Παρακάτω δύο βίντεο α. από την ενημέρωση του προέδρου του ΣΣΕΤΕ, Σαρρή, μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό και β. από ένα χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής, Χρήστο Τσιλώνη που έδωσε το λόγο και στους συνταξιούχους της Εθνικής και χαιρέτισε η Μαρία Μπικάκη