Τρίτη 7 Μαΐου 2019

2η ανακοίνωση - κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα της Συνέλευσης του ΣΣΕΤΕ για την κινητοποίηση στις 9/5



ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ε.Τ.Ε.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ, ΤΟ ΤΥΠΕΤ κτλ.

                          
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Νο  2                 
Αθήνα, 6/5/2019

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

       Η Επιτροπή Αγώνα η οποία ορίστηκε από τη Γ.Σ. του Συλλόγου μας (της 11/4/19) και ανέλαβε να υλοποιήσει στις 9 Μαΐου 2019 την Μεγάλη Πανελλαδική Κινητοποίηση του ΣΣΕΤΕ – σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα της Γ.Σ. – καλεί όλες και όλους τους Συναδέλφους μας να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά σε όλα τα στάδια αυτής της κινητοποίησης.

       Θυμίζουμε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι να γνωστοποιήσουμε, με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, προς κάθε κατεύθυνση (τράπεζα, κυβέρνηση και κυρίως την κοινή γνώμη) την πιο άγρια, παράνομη και ανάλγητη επίθεση που υφίστανται οι 21.000 συνάδελφοί μας (16.500 συνταξιούχοι και 4.500 εργαζόμενοι) κατά των νόμιμων και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας και την δεινή οικονομική, κοινωνική και προσωπική θέση στην οποία για πρώτη φορά άθελά μας έχουμε περιέλθει.

Τα επί μέρους βήματα αυτής της κινητοποίησης έχουν ως εξής:


1. Την κινητοποίηση καλούνται να στηρίξουν οι, κατά τόπους, τακτικοί και αναπληρωματικοί σύμβουλοι, οι νομαρχιακές επιτροπές, οι εκλεγμένοι σύνεδροι για την ΟΣΤΟΕ Όσοι περισσότεροι συνάδελφοι συγκεντρωθούν έξω από τα κατ/τα τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιτυχία του αποκλεισμού και η γνωστοποίηση της εξοντωτικής επίθεσης που υφιστάμεθα τους τελευταίους 18 μήνες.


2. Την παραμονή της εκδήλωσης (το απόγευμα της Τετάρτης 8/5/19) θα κολλήσουμε έξω από τα κατ/τα περιμετρικά 3-4 αφίσες για να ενημερώσουμε τους εν ενεργεία συναδέλφους μας και τους συναλλασσόμενους. Ο ΣΥΕΤΕ  έχει κληθεί  να κηρύξει 3ωρη στάση.

    
     
3. Την Πέμπτη 9/5/19 θα πραγματοποιήσουμε τον αποκλεισμό των κεντρικών κατ/των της ΕΤΕ σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας από τις  8.π.μ.  και  συγκέντρωση στις 10.π.μ. Θα κρατάμε  πανό (ή 2 χαρτονένια πλακάτ) του ΣΣΕΤΕ με τα ίδια συνθήματα.
      
       Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν στους συγκεντρωμένους όσοι συνάδελφοι θέλουν να εκφράσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.


4. Στους συγκεντρωθέντες θα παρουσιαστεί Δήλωση – Ψήφισμα το οποίο μετά την έγκρισή του θα κατατεθεί στο τέλος του αποκλεισμού στους διευθυντές των κατ/των, στη Διοίκηση της ΕΤΕ, στη Κυβέρνηση,  τη  Βουλή και όλα τα κόμματα καθώς και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ, ΟΣΤΟΕ, ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ, ΤΥΠΕΤ).

       Μετά τη λήξη κάθε αποκλεισμού θα πρέπει να αποσταλεί στην Επιτροπή Αγώνα (με e-mail)  σημείωμα με τον απολογισμό των δράσεων για να σταθμίσουμε τα επόμενα βήματά μας.
– ΚΑΤΩ  ΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΛΕΠΕΤΕ –
     ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ
  

Η  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ του Σ.Σ.Ε.Τ.Ε.


Υ.Γ.  Σχετικά σημειώνεται ότι η Επιτροπή Αγώνα κινείται στο πλαίσιο του ψηφίσματος
        της Γ.Σ. του Συλλόγου μας και συνεργάζεται με το Δ.Σ. και το Προεδρείο του ΣΣΕΤΕ.