Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Η αίτηση προς το ΕΦΚΑ ενάντια στις περικοπές της σύνταξής μας.

Η παρακάτω αίτηση βασίζεται στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυναγματικές τις περικοπές και την κατάργηση των δώρων & επιδόματος αδείας. Η αίτηση πρέπει να κατατεθεί στα γραφεία του ΕΦΚΑ Δραγατσανίου 8 στον 1ο όροφο κάθε εργάσιμη μέρα 11-13.00 εκτός Τετάρτης ή να αποσταλεί με συστημένη αποστολή μέσω των ΕΛΤΑ προς ΕΦΚΑ [τ. Ειδικά Ταμεία Τραπεζών] Δραγατσανίου 8, 1ος όροφος ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 105 59. 
Η εμφανιζόμενη ‘’φόρμα’’ αίτησης στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ [on line εφαρμογή www.efka.gov.gr] είναι ελλιπής. ΔΕΝ την χρησιμοποιούμε !


                                                Προς το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία
ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ( Ε.Φ.Κ.Α.)  τ. Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.
τοπικό υποκατάστημα ασφαλισμένων των εντασσομένων ταμείων και κλάδων  ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠΙΛΤ, ΤΕΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ”
                            Οδός Δραγατσανίου αριθμός 8, 1ος όροφος, Αθήνα, τ.κ. 10559

                                                             Α Ι Τ Η Σ Η

του/της..................................................................................................... κατοίκου ....................................................
οδός ........................................................................................................., Α.Μ. ..........................................................
Α.Μ.Κ.Α. ................................................................, ημερομηνία συνταξιοδότησης .................................................

΄Οπως σας είναι γνωστό με τις υπ΄αριθμ.2287 έως 2290 του 2015 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και 4327/2014 και 4707/2015 του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν στις συντάξεις με βάση τους νόμους 4051/2012 άρθρο 6 παρ.1 και 4093/2012   άρθρο 1 παρ. ΙΑ υποπαράγραφος ΙΑ5 περ. 1 και υποπαράγραφος ΙΑ6 περ.3, προσκρούουν σε συνταγματικές αρχές, όπως αυτή της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη και σε άλλες επιταγές άρθρων του συντάγματος όπως αυτές των άρθρων 2, 4, 22, 25, 106 κλπ.
Εξάλλου, με τις ίδιες αποφάσεις κρίθηκε αντισυνταγματική και η κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.

Ήδη, πρόσφατα, η υπ ’αριθ. 3037/2018 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσ/κης, σε συμμόρφωση με τις ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ, δικαίωσε συνάδελφό μου συνταξιούχο και υποχρέωσε τον Φορέα σας να του επιστρέψει αναδρομικά όλα τα ποσά που είχε παρακρατήσει από τη σύνταξή του, εφαρμόζοντας τις ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν αμετάκλητα αντισυνταγματικές και παράνομες τις σχετικές διατάξεις και αποτελούν πλέον Νομολογία.
Με την παρούσα και με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, παρακαλώ όπως:
1.         Να παύσετε εφεξής να προβαίνετε στις κρατήσεις επί των συντάξεών μου βάσει των προαναφερομένων διατάξεων.
2.        Μου επιστραφούν αναδρομικά (από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα) όλες οι παράνομες παρακρατήσεις  -  που έχουν γίνει βάσει των προαναφερομένων αντισυνταγματικών διατάξεων από την έναρξη της ισχύος τους μέχρι σήμερα – στις συντάξιμες αποδοχές μου, συμμορφούμενοι με τις οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις.
3.        Από τα αναλυτικά στοιχεία του μητρώου συνταξιούχων ΤΣΠ-ΕΤΕ, που τηρείτε, να με ενημερώσετε άμεσα, όπως έχετε υποχρέωση, για το σύνολο των κρατήσεων που έχουν γίνει στις συντάξιμες αποδοχές μου: α)  βάσει των προαναφερθέντων αντισυνταγματικών διατάξεων από την έναρξη της ισχύος τους μέχρι σήμερα και β) από την 1/1/2010 (δηλαδή βάσει του ν.3845/2010 και όλων όσων τον ακολούθησαν) μέχρι σήμερα.
4.        Να μου καταβάλλετε από τούδε και στο εξής τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως αυτά τα ποσά καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2012.
5.        Να αναπροσαρμόσετε από σήμερα τη σύνταξή μου στα επίπεδα προ του 2013, εξαλείφοντας τα παρανόμως και μέχρι πρότινος παρακρατηθέντα ποσά, όπως προαναφέρθηκαν και να μην εφαρμόζετε στην περίπτωσή μου τις διατάξεις που ήδη κρίθηκαν παράνομες και αντισυνταγματικές.
Eπιφυλασσόμενος/νη κάθε νόμιμου δικαιώματός τους λόγω ελλιπούς απάντησης από το Ταμείο.
      
Αθήνα ...............................................                                                       Ο/Η αιτών/αιτούσα