Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στο Τιτάνια, ψήφισμα, δράσεις, φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικό υλικό από ομιλίες.


Μέρος της συγκέντρωσης στο Τιτάνια
Εκατοντάδες συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα του Συντονισμού Αγωνιστικών Δράσεων για το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ και συζήτησαν για το πως θα υπερασπίσουμε το ΛΕΠΕΤΕ, να πληρωθούν άμεσα χωρίς περικοπές όλοι οι συνάδελφοι, να πληρώσει η Τράπεζα τις υποχρεώσεις της. 
Δεκάδες σδ. πήραν το λόγο κατέθεσαν προβληματισμούς και εκτιμήσεις για τη στάση της διοίκησης, ιδέες και προτάσεις για τις δράσεις μας στη συνέχεια. 
Έντονα συζητήθηκε το θέμα της στάσης και της ενδοτικότητας της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ που στις διαπραγματεύσεις της με τη Διοίκηση, αφήνει περιθώριο να φαίνεται ότι συζητά την περικοπή του ΛΕΠΕΤΕ και τις προτάσεις της Διοίκησης για ΕΤΕΑΠ και Επαγγελματικό Ταμείο ανοίγοντας το δρόμο για την υπονόμευση και του ΤΥΠΕΤ. Επιδιώξεις που δεν έχουν προχωρήσει επειδή υπάρχουν οι ανυποχώρητες διαθέσεις των σδ. που εκφράζονται με ανεξάρτητες δράσεις, παρουσία στα δικαστήρια, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Δείτε εδώ το βίντεο με την τοποθέτηση της Μαρίας Μπικάκη από μέρους της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα Εργαζόμενων και Συνταξιούχων Εθνικής

Δείτε εδώ το βίντεο με την τοποθέτηση της Μαρίας Ξιφαρά, μέλους του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, από μέρους της Πρότασης Προοπτικής, ανεξάρτητης αριστερής κίνησης Εργαζόμενων  Εθνικής Τράπεζας.

Ακούστε εδώ το ηχητικό από τις διαδικασίες της συγκέντρωσης
Με το ψήφισμα που ενέκρινε η συγκέντρωση (με ένα λευκό) επαναβεβαιώθηκε η θέση για αδιαπραγμάτευτο ΛΕΠΕΤΕ, επίσης, δημιουργήθηκε Επιτροπή Αγώνα και ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών για τη δημοκρατική λειτουργία του ΣΣΕΤΕ. 
Στη συνέχεια έγινε πορεία και επιδόθηκε το ψήφισμα στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στην Αιόλου, στα ΔΣ  του ΣΥΕΤΕ, του ΤΥΠΕΤ και του ΣΣΕΤΕ όπου ανέβηκαν και πολλοί σδ. την ώρα που είχε συνεδρίαζε το προεδρείο απαιτώντας Ούτε βήμα πίσω ο ΣΣΕΤΕ θέλουμε όλο το ΛΕΠΕΤΕ. 
Αυτό ήταν ένα ακόμα βήμα στο συντονισμό δράσεων και συνεχίζουμε. 
Το προεδρείο της συγκέντρωσης
Παρακάτω το ΨΗΦΙΣΜΑ της ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ και πιο κάτω η κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα του Συντονισμού. 

Η πορεία

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ & ΤΟ ΤΥΠΕΤ



Τ Ο   Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α  ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 11/10/2018



Εμείς οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μέλη και μη μέλη του ΣΣΕΤΕ, που συγκεντρωθήκαμε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μετά από πρόσκληση των συλλογικοτήτων (ΟΜΑΔΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΠΕΤ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.Τ.Ε. – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.Τ.Ε. – Α.Ε.Σ.  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ε.Τ.Ε.) που συμμετέχουν στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ, αφού πληροφορηθήκαμε, από τους εισηγητές και πολλούς παρεμβαίνοντες, όλα τα σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ και συμμετείχαμε ενεργητικά από κοινού σε έναν χρήσιμο και εποικοδομητικό προβληματισμό:

Δ Ι Α Π Ι Σ Τ Ω Σ Α Μ Ε      

Τις παράνομες, παράτυπες, αντισυμβατικές και ανάλγητες ενέργειες, συμπεριφορές και αποφάσεις της τότε κυβέρνησης και της τράπεζας που προετοίμασαν από το 2005 (νόμος 3371/14-7-2005) και στη συνέχεια διευκόλυναν τη σταδιακή εξαφάνιση των αποθεματικών του ΛΕΠΕΤΕ. Μετά από αυτές τις μεθοδεύσεις η τράπεζα αποφάσισε σκόπιμα τη διακοπή, από την 1/12/2017 της καταβολής του μετεργασιακού μας μισθού από τον κοινό καταθετικό, αποταμιευτικό λογαριασμό περιουσίας, που είναι εγγυημένων παροχών από την τράπεζα και καθορισμένων από τον κανονισμό του (βλέπε τροποποίηση του κανονισμού από τον αείμνηστο Γ. Μίρκο).    

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Λ Ο Υ Μ Ε



    τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΕΤΕ, η οποία επιχειρεί να μετακυλήσει το κόστος των συχνών αποτυχημένων επιχειρηματικών της επιλογών στους συνεπείς πρώην υπαλλήλους της και νυν συνταξιούχους οι οποίοι πλήρωναν ανελλιπώς τις εισφορές τους, που στερήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή τρίτη ηλικία.

    την αδιαφορία – αποστασιοποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία «ξέχασε» ότι έχει υποχρέωση να ελέγχει την νομιμότητα των «δραστηριοτήτων της τράπεζας που οδήγησαν στην πλήρη φτωχοποίηση 16.500 οικογένειες που είναι πολίτες αυτής της χώρας.

Επίδοση ψηφίσματος στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ
    την αντισυναδελφική και ανερμάτιστη τακτική της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, η οποία με τις καθ’ όλα άστοχες και προβληματικές της ενέργειες, αλλά και με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις του αδιαπραγμάτευτου ΛΕΠΕΤΕ, διευκολύνει και ενισχύει αντικειμενικά τους στόχους και τις μεθοδεύσεις της τράπεζας που οδηγούν την πλειοψηφία των συναδέλφων μας στην απελπισία και στην εξάντληση των αντοχών τους, προκειμένου να αποδεχτούμε την διάλυση του ισχύοντος ΛΕΠΕΤΕ και την πρόσκαιρη – χωρίς καμία εγγύηση – αντικατάστασή του  με μια ελεημοσύνη από το θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ.

        

Δ Η Λ Ω Ν Ο Υ Μ Ε

Προς κάθε κατεύθυνση (Δ.Σ. ΕΤΕ Α.Ε., αρμόδιους κρατικούς και πολιτικούς φορείς, Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, του ΣΥΕΤΕ, του ΤΥΠΕΤ κτλ) ότι όλοι εμείς οι συνταξιούχοι, δικαιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ, δεν είμαστε λωτοφάγοι και δεν απεμπολούμε τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Για τον λόγο αυτό:

•  Στο όνομα της τιμής, της αξιοπρέπειας και των νόμιμων προσδοκιών μας.

•  Στο όνομα της πολύπλευρης και πολύχρονης προσφοράς μας.

•  Στο όνομα των ακριβοπληρωμένων εισφορών μας που στερηθήκαμε.

  •  Στο όνομα των οικογενειών μας και των δικαιωμάτων των εν ενεργεία συναδέλφων μας, που μας διαδέχτηκαν στην τράπεζα.

•  Στο όνομα της επιβίωσης των συνταξιούχων και των εργαζομένων που απορρίπτουν τις μνη- μονιακές πολιτικές της λιτότητας υπέρ των δανειστών, των κυβερνώντων των και τραπεζών.

• Στο όνομα μιας ευνομούμενης πολιτείας, στην οποία λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί και επιδιώκεται η κοινωνική συνοχή. 

Δεν υποκύπτουμε, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας και να παραμείνουμε όρθιοι στις επάλξεις μέχρι να δικαιωθούμε.



Το Προεδρείο που συντόνισε τις εργασίες της συγκέντρωσης

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
Παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες


Στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ

στην Αιόλου