Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Συνέλευση του ΤΥΠΕΤ με αστυνομία στην είσοδο και αρχικό αποκλεισμό παρουσίας συνταξιούχων

Νέα έθιμα στο συνδικαλιστικό μας τοπίο. Η συνέλευση του αυτοδιαχειριζόμενου ΤΥΠΕΤ μας είχε παρουσία στην είσοδο από αστυνομία και από ασφάλεια της τράπεζας και face control που απέκλειε την είσοδο σε συνταξιούχους. Η δικαιολογία που επικαλέστηκαν τα μέλη της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ του ΤΥΠΕΤ ήταν ότι ο χώρος ήταν μικρός και έπρεπε να κάτσουν τα άμεσα μέλη. Τι και αν τα έκτακτα μέλη (συνταξιούχοι) πληρώνουν μεγαλύτερη συνδρομή (4%) ; Ο ρατσιστικός αποκλεισμός τους από το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στο ΤΥΠΕΤ, θέλουν να επεκταθεί και στο δικαίωμα της παρακολούθησης των συνελεύσεων. Ειδικά τώρα που είμαστε σε κινητοποιήσεις για το ΛΕΠΕΤΕ.  Τελικά η Βάσω Βογιατζοπούλου μετά τις διαμαρτυρίες έδωσε εντολή να επιτραπεί η είσοδος των συνταξιούχων.
Στη συνέλευση προτάθηκαν καταστατικές αλλαγές όπως η αύξηση της εισφοράς των εργαζόμενων (από 2% σε 2,5%) και άλλες για μείωση καλύψεων, που αποσκοπούν να περιορίσουν τα οικονομικά ελλείματα του ΤΥΠΕΤ που διογκώνονται με την πολιτική της Τράπεζας με το κόψιμο του ΛΕΠΕΤΕ, την μείωση του προσωπικού και την χρησιμοποίηση ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τις απλήρωτες υπερωρίες. 
Για τα παραπάνω θέματα και για το δικαίωμα των συνταξιούχων σε ισότιμη συμμετοχή στο ΤΥΠΕΤ μίλησε εκ μέρους της Πρότασης Προοπτικής Εθνικής Τράπεζας η Μαρία Ξιφαρά, μέλος Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ.
 
Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο και πατώντας εδώ