Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ενημέρωση, βίντεο, φωτο από τη συνέλευση του ΣΣΕΤΕ

Ισχυρό ρεύμα αντίθεσης στην τακτική και τις επιλογές των κυρίαρχων παρατάξεων του ΣΣΕΤΕ διαμορφώθηκε στη γενική συνέλευση της Τετάρτης 25/4/2018. Δημιουργούνται δυνατότητες να γυρίσει σελίδα ο ΣΣΕΤΕ και να δούμε αλλαγή πλεύσης, ουσιαστικούς αγώνες και αποτελέσματα στον κοινό μας στόχο, την καταβολή των προκαθορισμένων και εγγυημένων παροχών του ΛΕΠΕΤΕ, να πληρώσει η τράπεζα τις υποχρεώσεις της. 
Ένα πρώτο δείγμα ήταν η πρόταση για διαφορετικό πρόεδρο της συνέλευσης, από αυτόν που πρότειναν οι παρατάξεις του προεδρείου του, ώστε να τηρηθούν δημοκρατικές διαδικασίες. Η πρόταση αυτή παρά το διαβλητό τρόπο καταμέτρησης, ανακοινώθηκε ότι συγκέντρωσε 286 ψήφους έναντι 360 της πρότασης για τον πρόεδρο που πρότειναν οι παρατάξεις.
Δεύτερο δείγμα είναι τα αποτελέσματα για το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Για το Διοικητικό Απολογισμό ψήφισαν 1.587 συνάδελφοι και το Ναι συγκέντρωσε μόλις 855 (53,9%), έναντι 624 (39,3%) ΟΧΙ , 38 (2,4%) Λευκά και 70 (4,4%) Άκυρα. Για τον Οικονομικό Απολογισμό ψήφισαν το Ναι συγκέντρωσε μόλις 867 , έναντι 644 ΟΧΙ , 55 Λευκά και 25 Άκυρα.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο και πατώντας εδώ


Μπορείτε να δείτε το βίντεο πατώντας εδώ 
Στη συνέλευση ανακοινώθηκε ότι αρχικά ήταν 1400, αλλά τελικά υπέγραψαν 1932. Η συνέλευση όπως και οι προηγούμενες συνελεύσεις του ΣΣΕΤΕ που διεξάγονται από το ίδιο συνδικαλιστικό κατεστημένο ήταν διεκπεραιωτική για να δώσει λόγο στον πρόεδρο, και μετά να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες στη στοά του ξενοδοχείου, χωρίς να τελειώσουν πρώτα οι ομιλίες. Πάντα ο λόγος που προβάλλεται είναι η βιασύνη να φύγουν όσων έχουν έρθει από την περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η διαδικασία δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία, όταν υπήρξαν αντιδράσεις, τότε μπήκε το ερώτημα αν η ψηφοφορία με τις κάλπες θα αρχίσει πριν ή μετά τις ομιλίες των παρατάξεων και ούτε καν υπήρξε σκέψη να ξεκινήσει μετά το τέλος όλων των ομιλιών.
 Και η "δημοκρατική" αντίληψη της απαξίωσης της γνώμης των απλών συναδέλφων γίνεται από αυτούς που για όσους διαφωνούν μαζί τους τους "κατηγορούν" ότι είναι από παρατάξεις. Έδωσαν λοιπόν το λόγο για 15 λεπτά στις παρατάξεις και αργά το απόγευμα σε λίγους σδ., αφού είχαν απομείνει περίπου 150 στην αίθουσα της συνέλευσης.
Μπορείτε να δείτε βίντεο με μεγάλο μέρος από τη γενική συνέλευση πατώντας εδώ