Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Για τα δημοσιεύματα του Μ. Καψή ενάντια στον αγώνα μας


Ο δημοσιογράφος Μανόλης Καψής, γνωστός υπερασπιστής του συστήματος και της ασυδοσίας των ολιγαρχών, για μια ακόμα φορά άσκησε τα καθήκοντά του. Ο εντεταλμένος κονδυλοφόρος τα έβαλε με κλάδους εργαζόμενων που κινητοποιούνται, ανάμεσά τους και τους συνταξιούχους της Εθνικής. Τα αδικήματα τους είναι : των εργαζόμενων στα νοσοκομεία ότι ζητούν να μην κλείσει ένας παιδικός σταθμός για τα παιδιά των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Πεντέλης, των  εργαζόμενων στους δήμους ότι ζητούν να μην κοπεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όσους δουλεύουν στην καθαριότητα και των συνταξιούχων της Εθνικής ότι ζητούμε τη διατήρηση του ΛΕΠΕΤΕ.

Σύμφωνα με τον «έγκριτο» δημοσιογράφο : « Δεν είναι όλα τα αιτήματα ίδια. Άλλα είναι περισσότερο, άλλα λιγότερο άδικα. Ορισμένα απλά προκλητικά. Όλα προϋποθέτουν να βάλουμε εμείς, οι φορολογούμενοι, βαθιά το χέρι στην τσέπη» . Βεβαίως δεν αναφέρει ότι υπάρχουν και δίκαια αιτήματα, τέτοια έχουν μόνο οι επιχειρηματίες. Η εμπάθειά του στους εργαζόμενους και η ταύτισή του με τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των πάσης φύσεων εργοδοτών βγάζει μάτι.  

Στις λίγες αράδες που έγραψε για μας στις 7/4 περισσεύουν οι ανακρίβειες και τα ψέματα. Τόσο «έγκριτος» !!. Γράφει ότι  κλείσαμε με συγκέντρωσή μας τις πόρτες του Μεγάρου για να μη συνεδριάσει το ΔΣ (δεν έγινε ποτέ, αν και θα έπρεπε), ότι η πορεία μας διαλύθηκε στη Βουλή, ενώ πέρασε από εκεί και πήγε στο Μαξίμου όπου έμεινε αρκετή ώρα μέχρι να διαλυθεί. Αυτή η διαστρέβλωση για τα απλά και πασιφανή, επεκτείνεται και για τα του ΛΕΠΕΤΕ που γράφει ότι καλύπτεται από τους φόρους. Εξαγγέλλοντας «Τέρμα η επιχόρηση».

Επανήλθε στις 10/4 για να μας χαρακτηρίσει « κακομαθημένα παιδιά του δημοσίου» και «ρετιρέ» και να γράψει ότι «οι επικουρικές δίνονταν χάρη στην "καλοσύνη των ξένων" ... Ποιος πλήρωνε; Εσείς, εγώ, οι συνταξιούχοι των 400 ευρώ και οι άνεργοι».

 Άξιος ο μισθός του (έφτανε και τα 250.000 € το χρόνο) από τους βαρώνους των ΜΜΕ (Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη), που υπηρέτησε και υπηρετεί και αφαίμαξαν και συνεχίζουν να στραγγίζουν το δημόσιο και την Εθνική Τράπεζα με τα δανεικά και αγύριστα.  Ας κοιτάζει, λοιπόν, πρώτα τον καθρέπτη, πριν μας αραδιάζει τα ψέματα και το δηλητήριό του.