Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα για 22/11 για το ΛΕΠΕΤΕ



              Τετάρτη 22/11 ώρα 10.30 πμ σε παρουσία με δυναμική παρέμβαση στη συγκέντρωση του ΣΣΕΤΕ στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.


·                Τετάρτη 22/11 ώρα 5μμ, σε        συγκέντρωση έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής, Αιόλου 86, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου θα γίνει Δ.Σ. της Τράπεζας και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης.

·     Πέμπτη 23/11, ώρα 4 μμ νέα συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζόμενων και Συνταξιούχων ΕΤΕ στα γραφεία του ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου 48 & Μάρνη.



OXI ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ
OXI ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
OXI
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Ο αγώνας για τη σωτηρία του Λογαριασμού Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΣΥΕΤΕ και του ΣΣΕΤΕ, έχουν μπει σε διαδικασία διαλόγου με την απαράδεκτη διοίκηση Φραγκιαδάκη, και πριν καν ξεκινήσουν οι ουσιαστικοί αγώνες, οι προθέσεις τους για υποχωρήσεις φανερώνονται όχι μόνο με την πρόθεση συμμετοχής τους σε διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα, αλλά και με την συζήτηση που έχει ανοίξει για «επανακαθορισμό της στάσης τους». 

Καμία υποχώρηση
Διαπραγμάτευση με την Τράπεζα σημαίνει απλά : παζάρια το πόσο θα μειωθεί η επικουρική μας σύνταξη με συνέπειες τη μείωση των συντάξεων μας και προβλήματα για το ΤΥΠΕΤ. Αυτή η διαπραγμάτευση είναι απαράδεκτη. Δεν παζαρεύουμε τα χρήματα που μας χρωστάει η διοίκηση της Τράπεζας, δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας. Καμία υποχώρηση από το στόχο που ενώνει όλους τους συναδέλφους. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ, όπως ακριβώς έκανε από το 1949. Γνωρίζουμε το πώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ξεπούλησαν τον αγώνα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και οδήγησαν πραξικοπηματικά, το δικό τους ταμείο μέσα από τις «διαπραγματεύσεις», σε συρρίκνωση. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το ίδιο με το ΛΕΠΕΤΕ.


Εμπρός για ουσιαστικό αγώνα ΤΩΡΑ
Η μεγαλύτερη από άλλες φορές συμμετοχή στις δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και οι μαζικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα έδειξαν ότι οι συνάδελφοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι θέλουν να παλέψουν. Από εκατοντάδες στόματα ακούγεται πλέον ότι η σύγκρουση χρειάζεται να κλιμακωθεί. Χρειάζονται δυναμικές δράσεις, συγκεντρώσεις, πορείες και ενέργειες που θα προκαλούν πολιτικό και οικονομικό κόστος στους σφαγείς των συντάξεων μας.
Για να στριμώξεις πραγματικά την κυβέρνηση και την διοίκηση της Εθνικής, χρειάζεται απεργία που θα νεκρώσει την τράπεζα για μέρες. Τα ασφαλιστικά μέτρα και τα δικαστήρια είναι χρήσιμα, αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το πιο δυνατό όπλο μας, την ΑΠΕΡΓΙΑ. Απαραίτητο βήμα για να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις με διάρκεια είναι να ενεργοποιήσει ο σύλλογος το απεργιακό Ταμείο. Είναι φτιαγμένο για τέτοιες στιγμές και δεν χωράει «οικονομία δυνάμεων».

Ο λόγος στους συναδέλφους
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των συλλόγων ΣΥΕΤΕ και ΣΣΕΤΕ έχουν ευθύνη για τις σημερινές εξελίξεις, αφού συνετέλεσαν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και μας νανούριζαν με καθησυχαστικές δηλώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Τώρα περιορίζονται σε δικαστικές προσφυγές, που γίνεται φανερό ότι η έκβασή τους από την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη είναι αμφίβολη. Οι συγκεντρώσεις που καλούν δεν θέλουν να πάρουν δυναμικά χαρακτηριστικά, ούτε καν να γίνουν πορείες, προκειμένου να μην τους ξεφύγει ο έλεγχος και διακινδυνεύσουν τις θέσεις τους. Αρνούνται για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με τις ζωές μας, να συγκαλέσουν συνελεύσεις και να δώσουν το λόγο στη βάση των συναδέλφων.
Συντονισμός και άπλωμα του αγώνα
Οι τραπεζίτες, η Ε.Ε., το ΔΝΤ και το πολιτικό τους προσωπικό προσπαθούν να μας διαχωρίσουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Εμείς να προσπαθήσουμε να ενώσουμε με τον αγώνα μας όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην Εθνική, με τους συναδέλφους των άλλων τραπεζών και με τους άλλους κλάδους που κινητοποιούνται για τα δικά τους προβλήματα, γιατί κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν τη λαίλαπα. Να απαιτήσουμε από την ΟΤΟΕ που κοιτάζει ατάραχη τις εξελίξεις, να προχωρήσει σε παντραπεζική απεργία για τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλου του κλάδου που φαλκιδεύονται. Να απευθυνθούμε στην κοινωνία εξηγώντας ότι δίνουμε μάχη ενάντια στους τραπεζίτες που παίρνουν τα σπίτια του λαού με τους πλειστηριασμούς και σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δανειστές, έβαλαν το λαό να πληρώνει για δεκαετίες, τα δικά τους χρέη και τις επισφάλειες.
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος
Η επικουρική σύνταξη έχει κτιστεί με τις εισφορές μας και τους αγώνες μας. Δεν μας τη χάρισαν, ούτε τους τη χρωστάμε. Το δικαίωμα σε επικουρική σύνταξη ισχύει και σε άλλους κλάδους εργαζόμενων και διαμορφώθηκε ανάλογα με τους ταξικούς συσχετισμούς και τους αγώνες. Δεν θα συναινέσουμε να αφαιρεθεί. Αντίθετα, παλεύουμε να διατηρηθεί και να επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους. Να υπάρχει για να δείχνει τις δυνατότητες και την προοπτική. Να διευρυνθεί και να καλύψει όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεν επαιτούμε εξαιρέσεις αλλά κατάργηση του νόμου 3371 που διαχωρίζει τους προσληφθέντες μετά το 2005. Απορρίπτουμε κάθε ιδέα για "επαγγελματικό" ταμείο που θα οδηγήσει σε μείωση μισθού και επικουρικών συντάξεων.
Με τους αγώνες μας συντασσόμαστε σε κοινό αγώνα με όλους όσους πλήττονται από τη βαρβαρότητα των μνημονίων κυβερνήσεων, Ε.Ε. και ΔΝΤ, μνημόνια που εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και το τραπεζικό κεφάλαιο.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ
·                Τετάρτη 22/11 ώρα 10.30 πμ σε παρουσία με δυναμική παρέμβαση στη συγκέντρωση του ΣΣΕΤΕ στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

·                Τετάρτη 22/11 ώρα 5μμ, σε        συγκέντρωση έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής, Αιόλου 86, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου θα γίνει Δ.Σ. της Τράπεζας και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης.

·     Πέμπτη 23/11, ώρα 4 μμ νέα συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζόμενων και Συνταξιούχων ΕΤΕ στα γραφεία του ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου 48 & Μάρνη.