Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Μετά την ενημερωτική συγκέντρωση και την πορεία στο Κεντρικό την Τετάρτη 22/11

"Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του"
  (Θουκυδίδης)


 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοέμβρη η "ενημερωτική" συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει ο ΣΣΕΤΕ, σε κεντρικό  ξενοδοχείο της Αθήνας.
Η συμμετοχή των συναδέλφων ήτανε μεγάλη. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη καθώς και το σαλόνι του ξενοδοχείου, ενώ υπήρχε και μεγάλος αριθμός συναδέλφων στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου. Στα πρόσωπα όλων ήτανε χαραγμένη η ανησυχία και ο θυμός για τους χειρισμούς του όλου θέματος από τη συνδικαλιστική ηγεσία.
Η συγκέντρωση αυτή καθαυτή από την μεριά του Συλλόγου αποτέλεσε ένα φιάσκο. Πέρα από το κλείσιμο και την πληρωμή του ξενοδοχείου, δεν προσέφερε τίποτα νέο, αλλά και ουσιαστικό στην ενημέρωση των συναδέλφων. Δεν υπήρξε ανακοίνωση του προγράμματος, (μάλλον όχι τυχαία) σχετικά με τα θέματα που θα επεξεργαζότανε η ενημερωτική συνάθροιση, ώστε οι συνάδελφοι να ξέρουνε το λόγο που βρίσκονταν εκεί, και ως εκ τούτου υπήρχε έντονα το ερώτημα "γιατί μας καλέσανε". Τελικά η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε μια πασαρέλα δήθεν επαϊόντων πολιτικάντηδων, οι οποίοι ανερυθρίαστα και μικροπολιτικά δεν δίστασαν να "μας καθησυχάσουν" ότι "είναι με το μέρος μας", λες και αυτοί δεν έχουνε συμμετοχή στη σημερινή αυταρχική και σουρεαλιστική εξαθλίωση των πάντων σε αυτή τη χώρα.
Βασικά και κύρια δεν αναλύθηκε το γιατί και το πώς φτάσαμε ως εδώ, τι λάθη και σωστά (αν υπάρχουν) έχουνε γίνει, ποια είναι η θέση των συνδικαλιστών, γιατί δεν επιδιώκουν  έναν ανοιχτό διάλογο με τους συνταξιούχους, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει ερωτηθεί κανένας  για το τι σκέφτεται σχετικά με τις δράσεις του Συλλόγου, πώς και μέχρι που θα αντιτεθούμε στην αδιαλλαξία της διοίκησης της ΕΤΕ, και άλλα θέματα τα οποία κυκλοφορούν έντονα στο παρασκήνιο, αλλά που η Συνδικαλιστική Ηγεσία εξακολουθεί να προσπερνά. Αντίθετα κωφεύει και δρα αποκομμένη από τη βάση  και αυταρχικά με μόνο κριτήριο τη δική της σκέψη και σχεδιασμό. Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας τους ότι σε μαζική συγκέντρωση δεν δόθηκε ο λόγος σε κανένα συνάδελφο !!!
Δεν δίστασαν ακόμα και να προπηλακίσουν συναδέλφους της  "Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα", συγκεκριμένα ο  Κωνσταντέλλος, μέλος του ΔΣ του ΣΣΕΤΕ, μας επιτέθηκε φραστικά, γιατί μοιράζαμε ανακοίνωση που αναλύοντας την κατάσταση ζητούσε από τους συναδέλφους συσπείρωση και αγώνα για την πλήρη προστασία του ΛΕΠΕΤΕ, ενώ δεν παρέλειψε να στοχοποιήσει με τον ρατσιστικό του λόγο ως υπεύθυνους για τα προβλήματα στο ασφαλιστικό τους Πακιστανούς μετανάστες στη χώρα μας!!!. Έκαναν δε ακόμα και καταγγελίες από το μικρόφωνο σε πρωτοβουλίες συναδέλφων για συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να δοθούν  στοιχεία για την οικονομική διαχείριση του ΛΕΠΕΤΕ, πράγμα αυτονόητο, που έπρεπε να είχανε κάνει μόνοι τους. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι τακτική τους να θέλουν τη φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής, προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η καταστροφική για τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας πολιτική τους. 
  Η Τράπεζα φοβούμενη τη μαζική συμμετοχή  μας στην εξαγγελθείσα πορεία προς το Κεντρικό, άλλαξε την ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης, δίνοντας την ευκαιρία και στο Δ.Σ. του Συλλόγου να κλείσει τη συγκέντρωση νωρίς. Στην πορεία που αναφανδόν το Δ.Σ. πρότεινε για κατευνασμό των πνευμάτων, αφού δεν είχε φροντίσει να έχει ούτε ένα πανό ούτε μια ντουντούκα, οι συνάδελφοι εκδήλωσαν με τη μαζικότητα και την αγωνιστική τους διάθεση, την ανάγκη για ουσιαστικούς αγώνες.
Αυτούς τους αγώνες αποστρέφονται οι διοικήσεις του ΣΥΕΤΕ & ΣΣΕΤΕ αφού  μετά από τη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με την Διοίκηση της ΕΤΕ, έκλεισαν εσπευσμένα τη συγκέντρωση και μας κάλεσαν να αποχωρήσουμε αναμένοντας νεότερα από Δευτέρα!!! Έτσι απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο βολική είναι για τους ίδιους η ανάθεση και όχι η συμμετοχή!

Είμαστε πολλοί, θα δείξουμε τη δύναμή μας με μαχητικούς αγώνες


Η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Εργαζόμενων & Συνταξιούχων ΕΤΕ καλεί σε ανοιχτό διάλογο όλους τους συναδέλφους για τον τρόπο συνέχισης του Αγώνα τη Δευτέρα 27/11, στις 11.30 στην είσοδο του ΣΣΕΤΕ Δραγατσανίου 6, με σκοπό να ανέβουμε και να συζητήσουμε στο κυλικείο μας. Επίσης, ενημερώνουμε ότι θα είμαστε μπροστά από το Κεντρικό Κατάστημα της ΕΤΕ :  

- Την Τετάρτη 29/11 στις 12:30 στο Κατ/μα Σταδίου 38, συγκέντρωση διαμαρτυρίας