Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Βίντεο-Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών από το Συντονισμό Δράσεων για το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ

Ο Συντονισμός Δράσεων για το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ έβγαλε ψήφισμα αλληλεγγύης Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών και εκ μέρους του η Ράνια Θεοδοσοπούλου διάβασε αποσπάσματα στη συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος τη Δευτέρα 14/1/2019. Συγκέντρωση που πάλι χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής μπροστά στα λουλουδάδικα με αποτέλεσμα νέους τραυματισμούς εκπαιδευτικών. 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο και πατώντας εδώ

Το ψήφισμα παρακάτω

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εκπαιδευτικών για  μαζικούς διορισμούς στα σχολεία και μονιμοποίηση των αναπληρωτών που βρίσκονται σε ομηρία,  για να μην υπάρχει κανένα σχολείο χωρίς δάσκαλο και καθηγητή.

Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την παντελώς αδικαιολόγητη επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά εναντίον της κινητοποίησης που διοργάνωσαν την Παρασκευή 11/1 φορείς των εκπαιδευτικών και που είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτών εκπαιδευτικών.
Οι  εκπαιδευτικοί ζητούν το αυτονόητο.  Ο νόμος Γαβρόγλου που επιχειρούν να ψηφίσουν  καταργεί την προϋπηρεσία σαν οδηγό επαναπρόσληψής τους και εισάγει σαν αναγκαία τα προσόντα (διδακτορικό, μεταπτυχιακό κτλ), πετώντας απ’ έξω χιλιάδες εκπαιδευτικούς που μετά από πολύχρονη περιπλάνηση σε νησιά και μακριά απ' το σπίτι τους, τώρα θα είναι ανεπαρκείς να διδάσκουν.
Ενάντια σε κάθε μορφής εργασιακή ομηρία των παντός τύπου συμβάσεων και ελαστικών σχέσεων εργασίας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.
Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και τα αιτήματα των λειτουργών της αφορούν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Η Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και το αντίστοιχο αίτημα των νοσοκομειακών για προσλήψεις στον χώρο της Υγείας αφορούν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Ο αγώνας συνταξιούχων και εργαζομένων είναι κοινός. Στην αρχή των μνημονίων έκαναν περικοπές σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Μετά ψήφισαν την περικοπή των συντάξεων παίζοντας για μήνες με την αγωνία των συνταξιούχων, ενώ για προεκλογικούς λόγους ανήγγειλαν την αναστολή του μέτρου.
Εμείς οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας δεχόμαστε εδώ και δεκατέσσερις μήνες τις συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης που επιτρέπει στην Τράπεζα να αρνείται να πληρώσει το μετεργασιακό μας βοήθημα από τον Λογ. Επικούρησης ΛΕΠΕΤΕ με εισφορές που πληρώσαμε μια ολόκληρη ζωή και να δηλώνει έτοιμη να νομοθετήσει για την μεταφορά της υποχρέωσης της τράπεζας στον κρατικό προυπολογισμό και άρα στις πλάτες όλων των φορολογουμένων πολιτών.
Οι τράπεζες που σώθηκαν με τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και που τις έχουμε πληρώσει ΟΛΟΙ μας, είναι έτοιμες να πάρουν και τα σπίτια ΟΛΩΝ όσων δεν μπορούν να πληρώσουν πια τα δάνειά τους εξαιτίας της εξαθλίωσης που έφεραν σε μισθούς και συντάξεις τα μνημόνια.
Είναι καιρός να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να μας βρίσκουν μαζικά μπροστά τους κάθε στιγμή. Να συντονιστούμε και να διεκδικήσουμε μαζί :
  • Μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
  • Να ζούμε όλοι με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
  • Σχολεία και δωρεάν Παιδεία για τα παιδιά μας.  Νοσοκομεία και δωρεάν δημόσια Υγεία για όλους.
  • ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ- ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.
  • Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΠΕΤ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ