Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Συγκέντρωση και απεργία την Πέμπτη 22/3 από εργαζόμενους και συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας


Η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην κοινή συγκέντρωση εργαζόμενων και συνταξιούχων την Πέμπτη 22/3 στις 11 πμ στο Κεντρικό (Σοφοκλέους και Αιόλου) και την πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Απεργία, με βάση και τη σχετική πρόταση της Πρότασης Προοπτικής εξήγγειλε το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ για την Πέμπτη 22/3, για την υπεράσπιση του ΛΕΠΕΤΕ και του ΤΥΠΕΤ.

Η δύναμη βρίσκεται στην κοινή πάλη. Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση από κυβέρνηση, τράπεζες και πρόθυμους συνδικαλιστές. 



Παρακάτω κάλεσμα του Συντονισμού Δράσεων για το ΛΕΠΕΤΕ




Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,



Η Εθνική Τράπεζα, με τα ανάλγητα τελεσίγραφά της, από τον Ιούλιο 2017, την συνεχιζόμενη άρνησή της να καταβάλει

τα οφειλόμενα του Λογαριασμού Επικούρησης, και, τον εγκλωβισμό της ηγεσίας του ΣΣΕΤΕ σε "προσχηματικό διάλογο",

με εμφανή σκοπό να ροκανίσει τον χρόνο, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική μας περιθωριοποίηση και κατά συνέπεια βάζει σε κίνδυνο την επιβίωσή μας!!!

Ο "ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΕΤΕ", που αποτελείται από ανεξάρτητους, μαχόμενους συναδέλφους, ομάδες και παρατάξεις

                                                         ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ

                                                 ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1.Τον διαχειριστικό έλεγχο του ΛΕΠΕΤΕ και την απόδοση όλων των στοιχείων.

2.Την διεκδίκηση επανένταξης στον ΛΕΠΕΤΕ των α/ 1.1.2005 εν ενεργεία συναδέλφων μας.

3.Την εντατικοποίηση αγωνιστικών δράσεων σε Αθήνα και Περιφέρεια με πρόταγμα την θωράκιση του ΛΕΠΕΤΕ και του νομικού του χαρακτήρα.

4. Την καταβολή άμεσα των οφειλομένων.

5.Την διατήρηση του νομικού πλαισίου του ΛΕΠΕΤΕ με εγγυημένες και καθορισμένες Παροχές στο διηνεκές.


                                                                      ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

                                            

την διοίκηση Φραγκιαδάκη, ότι επιχειρεί, δια της πλαγίας οδού την ανάμειξη της Κυβέρνησης για πραξικοπηματική "Νομοθετική ρύθμιση", ενώ ο ΛΕΠΕΤΕ είναι προιόν  "δημερούς συμφωνίας"  μεταξύ της ΕΤΕ και

των υπαλλήλων της.

                                                                         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

από την Κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και, ως κοινωνικά οφείλει, να υπερασπιστεί το δίκαιο 16500 οικογενειών, που σύρονται στην φτωχοποίηση, να μην υποκύψει στα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας, που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των φορολογούμενων και να μην επιτρέψει στον Φραγκιαδάκη να παρεκκλίνει από τις συμβατικές του υποχρεώσεις!!!

                                                                             ΖΗΤΑΜΕ

1. Από τον ΣΣΕΤΕ, να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια, που μας στερεί η Τράπεζα , με την "ενδοτική" και "ύποπτη" συμπεριφορά ορισμένων συνδικαλιστών και παρατάξεων και να αποχωρήσει από τον συμβιβαστικό διάλογο, που έχει εμπλακεί , με σκοπό να οδηγηθούμε στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ για να κερδίσουμε κάτι παραπάνω από το ΤΙΠΟΤΑ!!!

2. Από τον ΣΥΕΤΕ , να ξεκαθαρίσει την στάση του, όσον αφορά την θέση  και τις συνδικαλιστικές του ενέργειες για την διάσωση και υπεράσπιση του ΛΕΠΕΤΕ και να πάψει να παλινδρομεί με ανώφελες και παρακμιακές πρακτικές, που παραπέμπουν σε εκφυλισμό του αγώνα και ισχυροποίηση της εργοδοσίας!!!

Την κρίσιμη αυτή στιγμή για την ζωή μας, η  ΕΝΟΤΗΤΑ, είναι επιβεβλημένη, αλλά με καθαρότητα στόχων, εντιμότητα θέσεων και συνδικαλιστικό ήθος!

Δεν είμαστε επαίτες και κοινωνικά απαξιωμένοι πολίτες, διεκδικούμε τον ΛΕΠΕΤΕ, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και αντλούμε το κουράγιο και την αγωνιστικότητα από τα δίκαιά μας!  Είμαστε απόμαχοι της εργασίας, αλλά παραμένουμε ενεργοί πολίτες και αποφασισμένοι να  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

 

 Ομάδα “ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΠΕΤ “



“ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ “