Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΑΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΑΕΣΕΤΕ  

   ΓΙΑ ΤΗΝ  ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η αντιδραστική κατρακύλα της κυβέρνησης  ανέβηκε επίπεδο μετά την άκρως  αυταρχική , αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απαγόρευση του τριημέρου και της πορείας του Πολυτεχνείου. Μια κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας, μας άφησε κυριολεκτικά στην τύχη μας με την πολιτική της, ενώ δεν έπαψε να  μας κουνάει  το δάκτυλο για την περίφημη ατομική ευθύνη και απλώς μοίραζε πρόστιμα, ακόμα και σε άστεγους! Μια κυβέρνηση που προσέλαβε αστυνομικούς αντί για υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς και που χτύπησε αλύπητα και αδιακρίτως όποιον διαδήλωνε και διαμαρτυρόταν  για τα αυτονόητα. Μια κυβέρνηση που παράλληλα προωθούσε μια ξέφρενη αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση με τη σωρεία νομοσχεδίων που πέρασε εν μέσω πανδημίας και που καθημερινά δείχνει το αποκρουστικό, αυταρχικό της πρόσωπο. 

Με δεδομένο και γνωστό πια τι έκανε και τι δεν έκανε το δεκάμηνο που μας πέρασε, προχώρησε τις τελευταίες μέρες σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής, που θυμίζει μαύρες μέρες στη χώρα μας και κάνει κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να ανατριχιάζει και να εξεγείρεται. Το κυβερνητικό πραξικόπημα δεν γίνεται μόνο για τις 17 Νοέμβρη. Γίνεται για να εμπεδώσει ένα άλλο επίπεδο κρατικής βίας και καταστολής, ένα άλλο επίπεδο περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Είναι φανερό ότι το ίδιο μοτίβο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση απέναντι σε κάθε λαϊκή αντίδραση και διαμαρτυρία.

Η αυταρχική αυτή κατρακύλα δεν πρέπει να περάσει. Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες ακόμα και καλούμε τον λαό και τη νεολαία να μην υποκύψουμε στην κυβερνητική – κρατική τρομοκρατία και καταστολή αλλά να υψώσουμε ένα παλλαϊκό τείχος αντίστασης και πάλης ενάντια στις μαύρες μέρες που θέλουν να επιβάλλουν και στα σχέδιά τους να  μας μετατρέψουν σε άβουλα φοβισμένα όντα που έχασαν κάθε ίχνος πολιτικής σκέψης και βούλησης. Το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε δεν μας το χάρισε κανείς αλλά είναι κατάκτηση ποτισμένη με το αίμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Μαζί με τα εμβληματικά συνθήματα του Πολυτεχνείου του 1973 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», υψώνουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για Υγεία για όλο το λαό.

-ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

-ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ

            ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

                                                 ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2020